Олімпійський центр «Конча-Заспа» купив туристичний автобус із Франції за 13 мільйонів
29.07.2021   //  

ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» 22 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Авто-Регіон» автобус за 12,73 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня поставлять туристичний автобус Iveco Bus Magelys (Франція) Євро 6 2020 року виготовлення довжиною 12,3 м. Він буде мати 51 сидяче місце, сидіння гіда та пасажирів із пасками безпеки, системи безпеки, індивідуальне кондиціонування, круїз-контроль, холодильник, два монітори в салоні, аудіовідеосистему, програвач для дисків тощо.

Гарантія становить рік на автобус та два роки на силову лінію або 150 тис км пробігу.

Понад три роки тому, в 2018 році АТ «Укргазвидобування» купило в офіційного дилера ТОВ «Амако Україна» автобус Iveco Bus Magelys на 17% дешевше – за 10,89 млн грн.

Ще раніше, у 2017 році ДП «Морський торговельний порт «Южний» купило подібний автобус Iveco Magelys Pro, але з туалетом і кухнею на 6% дешевше – за 11,99 млн грн.

Ціна договору всього на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 12,80 млн грн.

Засновником і директором столичного переможця «Авто-Регіон» є Дмитро Гайдамаха.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» з-під Києва, засновниками якого є Сергій Калюш із Вишневого і Михайло Городових із Черкащини. Воно пропонувало такий самий автобус і надало лист авторизації від тієї ж «Амако Україна», що й переможець.

Дві фірми не допустили до аукціону за невідповідність вимогам тендерної документації.

ТОВ «Авто-Сіті-Бас» не підтвердило досвід, лишило вирази «не більше/менше» в описі технічних характеристик автобуса, засвітило ціну до торгів і не подало низку листів.

ТОВ «Аванті Груп» не подало ліцензію і документальне підтвердження кредитного рейтингу банку та низку довідок і листів. Крім того, висота пропонованого автобуса з кондиціонером складала 3 870 мм замість не більше 3 800 мм, ємність паливного баку –  525 л замість не менше 550 л, а ємність баку для AdBlue – 60 л замість не менше 80 л.