Будівлю поліції за 1,5 мільйона утеплює підрядник, причетний до незаконного казино
28.07.2021   //  

Головне управління Національної поліції в Житомирській області у квітні замовило СТ «Кооператор» «Капремонт (утеплення фасаду, цоколю та горища) будівлі, корпусу № 1, літ. «А» ГУ Нацполіції в Житомирській області» за 1,49 млн грн. Про це написав Тарас Боросовський у виданні «20 хвилин. Житомир».

Очікувана вартість склала 2,43 млн грн. Утеплюватиме поліція головний фасад 4-поверхової будівлі, яка виходить на Старий бульвар у центрі Житомира.

У тендері взяли участь 7 учасників: СТ «Кооператор», ТОВ «Торгово-промислова компанія Центр Комплект», ПП «Модена», ТОВ «ФПК-Портал-Буд», ТОВ «УК «Комфорт-Буд», ТОВ «ЖК-Гарант» та ПП «Слм-Пласт». Пропозиції конкурентів були вищими.

Наразі ремонт триває. Утеплення повинно завершитися до кінця липня.

Споживче товариство «Кооператор» створено у 2002 р. та належить Ірині Мількевич та родині Турбовець. Юрій Турбовець, який володіє 40% підприємства, одночасно є й директором товариства. Його матері Тамарі Турбовець належить ще 50% у споживчому товаристві. На залишках розвиненої споживчої кооперації їй за мінімальною вартістю вдалося викупити частину нерухомості Липовецької районної спілки споживчих товариств (РСТ), що й стало основою для майбутнього сімейного бізнесу.

Головним видом діяльності СТ «Кооператор» завжди була роздрібна торгівля, що провадилася у власних та орендованих у Липовецькій РСТ приміщеннях. Юридична адреса для обох підприємств однакова – по вулиці Липківського, 57 у м. Липовець.

Починаючи з 2016 р. СТ «Кооператор» бере активну участь у закупівлях за бюджетні кошти. Проте не за основним видом діяльності як продавець харчових продуктів, а надаючи будівельні послуги та продаючи металопластикові вікна та двері.

В судовому реєстрі містяться згадки про основну діяльність СТ «Кооператор» та його керівника.

Зокрема, у 2018 році Липовецький райвідділ поліції виявив, що в кафе «Молодіжному», яке належить директору СТ «Кооператор», продають алкоголь без ліцензії. Тоді поліціяни оштрафували щиро розкаяного бізнесмена на 850 грн.

Ще раніше у одному з приміщень працював нелегальний гральний заклад. Ухвалою слідчого судді Липовецького райсуду 7 жовтня 2016 р. провели обшук у приміщенні за адресою: м. Липовець, вул. 40 років Перемоги, 1. В ході обшуку були вилучені комп’ютери та гроші. При цьому приміщення, як і вся вилучена техніка (10 персональних комп’ютерів, комп’ютерних столів та стільців), була надана СТ «Кооператор». Водночас, організаторів грального залу так і не виявили.

Від «Наших грошей»

СТ «Кооператор» у 2016-2021 рр. виграв тендерів на загальну суму 38,80 млн грн.