«Приватівці» поділили з «комодівцями» 418 мільйонів залізниці на формульний дизель
27.07.2021   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» 20 та 23 липня завершила п’ять відборів для закупівлі за рамковою угодою щодо постачання дизельного палива на загальну суму 418,07 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2022 року ТОВ «Оіл-Трейд 2018» за 334,41 млн грн. має поставити 12 тис т дизпалива за початковими цінами 27 603-27 956 грн. за тонну. Також у ТОВ «Торум» за 83,66 млн грн. замовили 3 тис т дизпалива за початковою ціною 27 885 грн. за тонну.

У подальшому початкові ціни будуть перераховуватися за формулою із прив’язкою до курсів валют в день рознарядки та світових котирувань Platts по десяти котирувальних днях перед днем рознарядки, які зазначено в публікації «Platt’s European MarketScan» за позицією «ULSD 10ppm» під заголовком «Mediterranean cargoes FOB Med (Italy)».

За даними видання «EnKorr», середня ринкова ціна дизелю у великому гурті на день торгів 15 липня складала 28 390 грн./т. Це на 2% дорожче за початкові ціни договорів.

Як розрахував «EnKorr», фіксована «брудна» маржа «Оіл-Трейд 2018», яка потім буде автоматично додаватися до котирувань, становитиме $53, а «Торуму» – $51 за тонну.

При цьому «EnKorr» пояснює, що ця «брудна» маржа, крім чистого заробітку компаній, включає в себе затрати на оплату премій за імпортними контрактами або закупівлями на внутрішньому ринку, затрати на доставку в Україну, страхування та інші витрати.

Конкурентами були інші шестеро учасників рамкової угоди, а саме ТОВ «Лівайн Торг», ПП «Окко Контракт», ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна», ТОВ «Мартін Трейд», ТОВ «Альянс Енерго Трейд» і ТОВ «Торговий дім «Газтрім». Формальна економія склала 3%.

Кременчуцький «Оіл-Трейд 2018» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить дніпровцям Віталію Островському та Андрію Алєксєєву. Номер телефону цієї фірми +380675527585 раніше вказувало на тендерах ТОВ «Альянс Еволюшн» з орбіти Ігоря Коломойського.

За даними системи «YouControl», свого часу переможцем під назвою «Мерідіан Голд» володів та керував Віталій Цегельник із Кременчука. Він відомий як голова правління компанії «Golden Meridian Sp. z o. o.» (Польща), членом якого є Анастасія Зємцова.

Усього з серпня 2019 року переможець натендерив виключно в «УЗ» 2,18 млрд грн.

«Торум» входить у так звану групу Грановського-Адамовського («Трейд Коммодіті», «Газтрейд» («Оптимус Конекшн», нині – «Феном Вест), «Август Пром», «Мета Оіл», «Торум», «Фідея», «Ферст Груп»), яка за часів президента Петра Порошенка вигравала паливні підряди Міноборони, залізниці тощо на мільярди гривень. «Ферст Груп» та інші «коммодівські» фірми фігурують у кримінальній справі про заволодіння службовців АТ «Укрзалізниця» і групи осіб бюджетними коштами через підконтрольні підприємства.