Оппоблоківець отримав 930 мільйонів на місцеві дороги Миколаївщини
27.07.2021   //  

22 липня ДП «Агенція місцевих доріг Миколаївської області» підписало договір з ПП «Будівельна фірма «Миколаївавтодор» на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення Миколаївщини у 2021-2023 рр вартістю 930,20 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка «Миколаївавтодору» під час аукціону склала 5%, єдиним конкурентом був «Херсонський облавтодор».

Під час подання тендерної пропозиції компанія не опублікувала ні кошторисів на будівельні матеріали, ні протоколу узгодження цін на матеріально-технічні ресурси, який би визначав граничну вартість матеріалів.

Кінцевими бенефіціарами ПП «Будівельна фірма «Миколаївавтодор» є Сергій та Оксана Шульгач.

Сергій Шульгач був депутатом Миколаївської міськради 7 скликання і членом групи «Опозиційна платформа – За життя». Нині ж Шульгач є депутатом Миколаївської облради, членом фракції «Пропозиція». Шульгач є засновником низки дорожгьобудівельних компаній – ПП «БФ «Миколаївавтодор», ТОВ «Миколаївавтодор», ТОВ «Миколаївтранспорт Плюс».

Спочатку основною фірмою Шульгача, яка отримувала підряди на ремонт доріг, була «Миколаївавтодор». У 2019 році АМКУ досліджував ймовірну змову між компанією та комунальним «ЕЛУ Доріг» на тендерах з ремонту доріг Миколаївської міськради. Під час цього Шульгач вивів на публічні закупівлі «фірму-дублера» – «БФ «Миколаївавтодор». Протягом останніх п’яти років обидві компанії сукупно навигравали підрядів на 2,21 млрд гривень.

Раніше фірма Шульгача конкурувала здебільшого з компаніями з групи Амірханяна ТОВ «Миколаївбудцентр», ДП «Лидер», а також з фірмою нардепа від «Слуги народу» Ігоря Негулевського ТОВ «Софія-Граніт», Після накладення санкцій на Амірханяна «Миколаївавтодор» отримав декілька підрядів за переговорною процедурою, адже неодноразово був субпідрядником на тих тендерах, де вигравали компанії Амірханяна.

Зараз на тендерах «Агенції місцевих доріг» «Миколаївавтодор» конкурує переважно з – ТОВ «Дорбуд-777» Армена Казаряна та ТОВ «Південь-Дорбуд» Євгена Кругликова.