Курортна Кирилівка за 2 мільйони встановить скульптуру від автора харківського Бендера
27.07.2021   //  

Кирилівська селищна рада Якимівського району Запорізької області 20 липня уклала угоду з ФОП Гурбанов Ельданіз Алі-Огли про будівництво скульптури за 2,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 22 серпня Ельданіз Гурбанов встановить на центральній площі селища міського типу Кирилівка по вул. Приморський бульвар, 1 скульптуру власного авторства з трьох частин.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, скульптура «Дівчинка» коштує 509 тис грн., а дві скульптури «Дівчинка балерина» – відповідно 379 тис грн. і 369 тис грн. Фотографії скульптур ніде не були оприлюднені, однак у кошторисах вказано обладнання, технологічне водопостачання та електропостачання, тому, можливо, йдеться про фонтан.

Наразі в цьому місці стоїть стела зі скульптурою «Ундіна», яку встановили в 2005 році на честь 200-річчя від заснування Кирилівки. Тепер її планують перенести на в’їзд у селище.

Закупівлю провели за переговорною процедурою для «укладення договору з переможцем архітектурного або мистецького конкурсу». Харківський скульптор Ельданіз Гурбанов переміг у відкритому архітектурному конкурсі на найкращу проектну пропозицію або ескізний проект або концептуальну ідею скульптури на центральній площі Кирилівки.

Він зокрема є автором скульптур Остапа Бендера та Кіси Вороб’янинова в Харкові.