Фаворит Журила в новій подобі поза «Прозорро» взяв 12 мільйонів ОГХК на перевезення
27.07.2021   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 16 липня уклала угоду з ТОВ «Юнайтед Глобал Лоджистік» про транспортні послуги вартістю 12,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року організують перевезення вантажів від станції Вільногірськ до станції Одеса-порт-експорт із супутніми послугами. Мова про 400 вагонів-хоперів 64-67 т по 29 160 грн. та 400 вагонів-хоперів 68-72 т по 30 840 грн. з урахуванням вартості тарифу по Україні.

Комбінат традиційно провів нинішню закупівлю як комерційні торги на майданчику «zakupki.prom.ua», а потім опублікував звіт про укладений договір у «Прозорро».

Вартість договору перевищувала поріг для звичайних замовників на товари і послуги у 200 тис грн., після якого гірники мали би проводити відкриті торги за законом «Про публічні закупівлі» на одному з авторизованих у системі «Прозорро» майданчиків.

Раніше комбінати «ОГХК» проводили закупівлі через відкриті торги у «Прозорро». Отже, тоді вони вважали, що є замовниками у розумінні закону «Про публічні закупівлі» та мають проводити тендери за вимогами цього закону лише на майданчиках, підключених до «Прозорро». Однак у 2018 році вони перейшли на приватний майданчик і звіти.

Вартість договору на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 16,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Транспортно-експедиторська компанія «Вертикаль» Єгора Бурлаченка, яким керує Артем Бех. Останній був директором нині ліквідованого ТОВ «МВ Трейд Групп» Тетяни Шкіль – матері бізнесмена Максима Шкіля, власника фірми «Автострада» (2 місце у рейтингу підрядників Укравтодору цього року).

Створена в серпні 2018 року одеська «Юнайтед Глобал Лоджистік» належить директору Олександру Кулику з Одеси, Оксані Яременко з Вільногірська і Тетяні Черезовій з Києві.

Яременко свого часу очолювала відділ матеріально-технічного забезпечення «ОГХК».

Черезова заснувала адвокатське об’єднання «Енерджилекс» з Мариною Дзюбою, котра раніше очолювала юридичну службу ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Кулик володіє чорноморським ТОВ «Смак Груп», яким керує Олена Потапова. Також він володів одеським ТОВ «Арена Марин», котре в 2015-2018 роках отримало транспортних підрядів тільки «ОГХК» на 300,19 млн грн. Воно прописане із переможцем на Польському узвозі, буд. 11, 9 пов., оф. 7. У 2018 році «Арену Марин» переписали на Євгена Ричагова, після чого вона більше не отримувала підрядів. А переможець із 2018 року натендерив у «ОГХК», «СхідГЗК» і ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 956,36 млн грн.