Суд звільнив від кримінальної відповідальності комунальника, який допоміг отримати фірмі мільйон за невиконані роботи
26.07.2021   //  

Суд звільнив від кримінальної відповідальності начальника технічного нагляду КСП «Інженерні мережі» (Харків), який підписував акти виконаних робіт з завищеними сумами. Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на ухвалу Московського райсуду міста Харкова.

Суд встановив, що протягом 2020 року комунальники та ТОВ «ЛІОН-ГРУП ЛТД» уклали 36 угод щодо капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків.

Обвинувачений мав слідкувати, щоб роботи, які оплачені, повинні бути виконані й фактично. Але експертиза показала, що роботи з очищення вручну внутрішніх поверхонь стель від фарб не виконувалися. Хоча лише за ці роботи оплатили 1,04 млн грн.

Менеджера звинувачували у службовій недбалості. Свою провину він визнав, збиток компенсував та щиро покаявся.

В результаті суд закрив кримінальне провадження, звільнивши начальника технічного нагляду КСП «Інженерні мережі» від кримінальної відповідальності у зв`язку із дійовим каяттям.

Засновником та директором ТОВ «ЛІОН-ГРУП ЛТД» є Роман Хазаінок.

Обвинуваченим у цій справі, за даними порталу «Судова влада», був Олександр Кузьменко.

Від «Наших грошей»

Згідно з судовою ухвалою, у 2020 р. КСП «Інженерні мережі» замовило ТОВ «ЛІОН-ГРУП ЛТД» капітальні ремонти багатоквартирних житлових будинків на загальну суму 12,57 млн грн.