Для школи олімпійського резерву замовили спортзал за 167 мільйонів із коштовною сталю
24.07.2021   //  

Департамент капітального будівництва Дніпровської міськради 13 липня за результатами тендеру замовив ПП «Спецбудмонтаж-21» роботи щодо спорткомплексу на 166,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року спортивну залу по просп. Б. Хмельницького, 16Д реконструюють під спортивний комплекс КПНЗ «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву». Місцеві ЗМІ писали, що на реконструкцію піде частина коштів кредиту «Укргазбанку» та що під час неї зрубають 35 дерев і замінять їх на 75 кущів.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, сталевий прокат А240С (A-I, зварна), А400С та А500С (A-III, зварна) для армування залізобетонних конструкцій коштує 34-35 тис грн./т. У червні на тендері Борщагівської сільради щодо школи в селі Чайки арматурна сталь A-I та А-ІІІ була в півтора раза дешевшою – 21-23 тис грн./т.

Блоки з газобетону замовили по 2 312 грн./куб. м. Їхні характеристики невідомі. На сайті офіційного дилера ціни популярних газобетонних блоків AEROC D300, D400 і D500 із заводу становлять 1 884-1 908 грн./куб. м залежно від розміру. Це на 22% дешевше.

Натомість спортивний паркет у складі системи Boflex Olympia коштує 2 623 грн./кв. м, тоді як у відкритих джерелах ціни його різновидів починаються від 3 861 грн./кв. м.

Ціна угоди всього на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 167,16 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «СК «Стройінвест», яке часто зустрічається на тендерах із нинішнім переможцем. При цьому обидва учасники не знижував ціну під час аукціону.

Дніпровський «Спецбудмонтаж-21» належить Миколі Станівого та Галині Тельновій, а керує ним Олексій Тельнов. Станівий володіє кам’янським ТОВ «Тофо» разом з Оксаною Федосюк, яка також є засновницею ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд-1» та помічницею депутата Кам’янської міськради від партії «Бджола» Віталія Поліщука.

Раніше засновниками переможця були Антон Степаненко й Антон Філімонов. Матері Степаненка – Наталії Степаненко належить павлоградське ТОВ «СМУ-21», яке в липні 2015 року було оштрафовано АМКУ на 100 тис грн. за змову на торгах у Павлограді.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє і керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» та як працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновниками – Валерій Черніков і Дмитро Герасимов. Останній певний час був відомий як виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс».

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за якою колись визнав провину і був засуджений Геннадій Корбан – ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.