Син Мошенського створив нове юробличчя «Планети» для мостів і натендерив на Миколаївщині вже 151 млн
23.07.2021   //  

Корпорація «Планета-Вест» 13 липня за результатами тендерів уклала дві угоди на ремонт двох мостів через річку Інгулець у Миколаївській області на 86,78 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовником виступило ДП «Агенція місцевих доріг Миколаївської області». Міст на місцевій дорозі О151901 Снігурівка-Тамарине-Безіменне, км 1+977 відремонтують за 32,33 млн грн. Міст на дорозі О151909 Казанка – (Р-47) – Новотимофіївка, км 1+200 – за 54,44 млн грн.

На більшому тендері в результаті активної конкуренції з ДочП “Будівельник -2012” ТОВ “Альманах-2000” та ТОВ “Броварське будівельно-монтажне управління – 35” ціну було знижено на 13%. На меншому тендері броварчан не було, тож там знижка склала всього 5%.

Бенефіціаром корпорації «Планета-Вест» є Сергій Мошенський. Це син та помічник колишнього нардепа Валерія Мошенського, власника великого столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета». На початку сторіччя «Планета» була однією з найбільших будівельних компаній України, однак з часом її активність зменшилась. За часів Порошенка «Інжинірингова компанія Планета Буд» працювала у Харкові, де отримала від мерії Кернеса підряд за реконструкцію парку ім.Шевченка за 250 млн грн. За той контракт поліція відкрила кримінальне провадження щодо розтрати бюджетних коштів через завищення кошторису. Однак у тюрму ніхто не сів.

Сергій Мошенський вивів «Планету-Вест» на ремонт мостів лише у 2021 році. І поки що фірма виграла чотири тендери у Миколаївській області на 151,60 млн грн.

Це не єдині підряди Мошенського за нової влади. Його ТОВ «Інжинірингова компанія Планета Буд» окрім харківських підрядів у липні також уклала дві угоди на реконструкцію ВДНГ у Києві. Тут замовником виступив Національний комплекс «Експоцентр України», підконтрольний Офісу президента. На цих торгах «Планета» не торгувалась з єдиним конкурентом і знижка складала всього 1%.