Помічниця депутата отримає 11 мільйонів за ремонт концертного залу у м. Кам’янське
23.07.2021   //  

Комунальний заклад Кам’янської міськради «Концертний зал «Мир» 7 липня повідомив про намір укласти угоду з ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд-1» про «Капремонт будівлі закладу КМР «Мир» за адресою: просп. Перемоги, 35, м. Кам’янське (фасад)». Коригування за 11,09 млн грн. Про це пише Максим Красіков у виданні «Інформатор. Гроші» з посиланням на «Прозорро».

Засновник і директор – Оксана Федосюк. Фірма постійно отримує замовлення на ремонти від мерії і її комунальних підприємств. Перший контракт підприємство отримало у 2019 р. через 26 днів після реєстрації, а всього за півтора року за рахунок міського бюджету фірма отримала вже 12,6 млн грн.

Федосюк у 2020 р. балотувалася до міськради м. Каменське, але була на непрохідному місці в списку популярної у місті партії «Бджола». Зате стала помічницею депутата міськради від «Бджоли» Віталія Поліщука.

До того ж її пов’язували з екс-директором департаменту ЖКГ міськради м Кам’янське Сергієм Понізовим і екс-директором КП «Комсервіс» Ігорем Вітебським.

Оксана Федосюк прийшла в бізнес, пов’язаний з бюджетом міста, набагато раніше. Вона з лютого 2019 р. власник і з 2017 р. (з перервами) директор однойменного ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд ». В цій фірмі у 2019-2023 рр. директором була екс-начальниця міського КП «Зеленбуд» Анна Ткаченко.

У ЗМІ писали, що в 2019 році збитковий міськводоканал м. Кам’янське замовив «Житлобуду» за 4,2 млн грн. без будь-яких тендерів ремонт водоводу. Гендиректор водоканалу Олександр Плахотнік був головою міської організації партії «Батьківщина», а Оксана Федосюк – його активною однопартійкою.

Цей «Житлобуд» при Оксані Федосюк з 2018 р. підписав 66 угод з міською владою і комунальними установами міста на загальну суму 474,76 млн грн.

У 2016-2017 рр. Оксана Федосюк була директором і власником ТОВ «Промремсервіс-Груп» в м. Кам’янське. В цей час чиновники мерії м. Кам’янське злили фірмі 28,65 млн грн. Як писало БюроUA, на цю фірму часто скаржилися в Антимонопольний комітет інші учасники тендерів. А конкуренцію цьому підприємству становило міське КП «Комсервіс» в окремих тендерах, але вимагало вищу ціну.