На торги по «бебібоксах» на 621 мільйон допустили п’ять із дев’яти фірм
23.07.2021   //  

ДП «Українські спеціальні системи» 20 липня розглянуло тендерні пропозиції на тендері для укладання рамкової угоди щодо «пакунків малюка» очікуваною вартістю 620,70 млн грн. Допущені п’ять із дев’яти учасників. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Тендер щодо 107 704 комплектів одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» оголосили в квітні. Мова про постачання «бебібоксів». Очікувана ціна складає 5 763 грн. за штуку. Після аукціону укладуть рамкову угоду зі щонайменше трьома учасниками.

Як пише «Дзеркало тижня», Федерація роботодавців України 13 липня зверталась до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із закликом доручити ДАСУ перевірити тендер. У цьому зверненні стверджувалось, що посадові особи Мінсоцполітики та «УСС» нібито задля завищення вартості планують дискваліфікувати учасників, які можуть поставити «бебібокси» по 4 700-4 800 грн. на користь компаній із цінами не нижче 5 600-5 700 грн.

ТОВ «ТК-Профітекс» скаржилось в АМКУ на умову щодо підтвердження спроможності учасника впродовж місяця поставити низку товарів в обсязі не менше 17 тис одиниць. Це були іграшки й косметичні та гігієнічні товари, яких скаржник не має на складі в такому обсязі, адже є виробником одягу і текстильних виробів. Однак замовник сам виключив вказану вимогу з тендерної документації, тому адмінколегія не задовольнила скаргу.

Загалом на тендер подались дев’ять компаній. П’ять із них були допущені до аукціону:

  1. ТОВ «Скай Трейд Україна». Воно поставляло через ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проектів) останню партію «бебібоксів» по 4 200 грн. Засновниками київського підприємства є Олексій Волохов зі Світловодська і компанія «Sky Trade Operations Limited» із Гонконгу, а директором – Дмитро Примак. Олексій Волохов є сином ексдепутата Світловодської міськради від «Батьківщини» Сергія Волохова.
  2. ТОВ «МІК». Засновником є Олег Мітрохін, а директором – Сергій Рябов. Фірма разом із ТОВ «Торговий дім «МІК Трейд» Ганни Смоли фігурувала у кримінальній справі НАБУ щодо можливого хабара посадовцям АТ «Укргазвидобування». Смола також володіє ТОВ «МІК Трейдопт», щодо якого порушено нині справу про банкрутство.
  3. ТОВ «ТК-Домашній Текстиль». Компанія належить Олександру Соколовському та Володимиру Марценюку. Вона входить у групу компаній «Текстиль-Контакт».
  4. ТОВ «Виробнича організація «Харків». Фірма Віти Фелонюк і Валентини Якименко є правонаступником АТ «ВО «Харків», правління якого очолював Марк Винарський.
  5. Харківське учбово-виробниче підприємство №2 Українського товариства глухих. Директором підприємства є В’ячеслав Приходько, а товариством керує Ірина Чепчина.

Чотири фірми відхилили за невідповідність кваліфікаційним критеріям і вимогам торгів.

ТОВ «Швейна компанія «Від» подало гарантійні листи, в яких вказало себе виробником частини найменувань товару, але не принесло на них висновки держсанепідекспертизи.

ТОВ «Уртус» не подало довідки про себе, банківські рахунки та відсутність кредитного боргу, а також гарантійний лист про відсутність претензій за аналогічним договором.

ТОВ «Айді-Пром» замість кваліфікованого електронного підпису наклало на тендерну пропозицію кваліфіковану електронну печатку, а ПрАТ «Трикотажна фабрика «Роза» – удосконалений електронний підпис. Крім того, «Роза» не принесла довідку про відкриті реєстри. Ще вона вказала, що виконала зобов’язання за раніше укладеними договорами з замовником, але замовник Мінсоцполітики повідомив, що не укладав з нею договорів.

ДАСУ 25 червня почала моніторинг тендеру, а 21 липня написала, що порушень немає.

Про торішні спроби закупити «бебібокси» можна прочитати в новині та роз’ясненні.