Фірма без досвіду підіграла обухівцям на тендері щодо аеропорту Рівне на 98 мільйонів
22.07.2021   //  

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА 20 липня за результатами тендеру замовив ТОВ «Інтеграл Сістемс» роботи для ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне» на 98,02 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року компанія повинна виконати реконструкцію радіотехнічних засобів навігації та посадки аеродромного комплексу ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне».

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, більшість коштів припадає саме на обладнання. У тому числі два комплекти курсових радіомаяків у складі контейнера з технологічним обладнанням, антенної систему і стійку з антеною монітору ближнього поля замовили по 17,20 млн грн. Також два комплекти глісадних радіомаяків у складі контейнера з технологічним обладнанням, щогли з антеною, стійки з антеною монітору ближнього поля та антени далекомірного радіомаяка DME придбали по 11,63 млн грн.

Чотири дизель-генераторні установки у контейнерах SDMO 9T «НТТ Енергія» купили по 1,00 млн грн. Ціни щебеню, розчину, бетону, асфальтобетону, цегли та піску ринкові.

Вартість договору на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 100,01 млн грн.

ТОВ «Енергосинтез-2006» скаржилось в АМКУ, вважаючи дискримінаційною вимогу щодо обсягу річного доходу учасника за 2020 рік не менше 70 млн грн. Однак на той момент період оскарження вже закінчився, тому адмінколегія не розглядала скаргу.

Єдиним конкурентом було ТОВ «НТТ Енергія» із-під Києва, яке належить директору Володимиру Потоцькому, Івану Пілецькому, Георгію Буткевичу та Олегу Нікішину. Воно вказане постачальником дизель-генераторних установок для переможця. Суперник не має досвіду, адже тендерна документація вимагала аналогічний договір про закупівлю робіт за кодом 45235000-3 Будівництво аеродромів, злітно-посадкових і маневрувальних смуг, а він надав договір на влаштування системи гарантованого електроживлення комутаційних приміщень робочих місць в будівлі банку АТ «Ощадбанку» по вул. В. Гавела, 4 у Києві.

Обухівська «Інтеграл Сістемс» належить директорці Олені Пшець з Києва. За даними системи «YouControl», раніше співзасновником був Юрій Юревич. Колись частка Олени Пщець належала Михайлу Пшецю, а директором був Олег Шубенок. Компанія почала вигравати держпідряди в 2017 році й відтоді натендерила 371,66 млн грн., переважно в облдержадміністрацій щодо аеропортів, а також в Украероруху та Служб автодоріг.

Зокрема вона отримала підряд нинішнього замовника на проектування цієї реконструкції за 1,35 млн грн. Причому тоді двох учасників із нижчими на чверть цінами відхилили.

ТОВ «Орбіта Будпроект» замість аналогічного договору щодо світлосигнальної системи аеропорта надало договори щодо школи й приміщення, а також допустило інші недоліки.

Нинішній скаржник «Енергосинтез-2006» завантажив наказ про призначення інженера-будівельника на бланку під старою назвою і наказ про перейменування з посиланням на протокол загальних зборів, а сам протокол не приніс. Компанія вимагала переглянути рішення, проте замовник відмовився. Вона подала звернення до Держаудитслужби.