Будинки в центрі Дніпра за 90 млн утеплить оточення Дубинських з досвідом справ за розкрадання коштів на ремонті
22.07.2021   //  

13 липня Департамент житлового господарства Дніпровскої міськради уклав угоду з ТОВ «Теллор груп» з капітального утеплення фасадів восьми будинків у центральній частині міста за 91,92 млн гривень. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

У 2021 році підрядник візьметься за утеплення фасаду одного будинку на проспекті Слобожанський 67, інші сім на проспекті Богдана Хмельницького утеплить до кінця 2022-го.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Адонія Компані», з яким «Теллор  груп» вже 51 разів пересікалась на інших аукціонах Дніпропетровської міськради. Цього разу їх конкуренція принесла лише 3% економії.

Згідно підсумковій відомості ресурсів, ціни на деякі матеріали у «Теллор Груп» на 25% вищі існуючих роздрібних цін.

Наприклад, штукатурка декоративна силікон + силікатна Ceresit 174 коштує вроздріб 66,55 гривень/кг, в кошторисі «Теллор Гпуп» – 88,24 гривень/кг. Враховуючи, що для одного будинку закуплять 4982,5 кг за 439 656 гривень, переплата на штукатурці для одного будинку становитиме щонайменше 108 000 гривень.

Чи силіконова фарба СТ 48 у документах «Теллор Груп» коштує 277 гривень/кг, у супермаркетах вартість однієї банки обсягом 10 літрів (приблизно 13 кг) пропонують за 2719 гривень/шт. На будинок закуплять 953 кг по 277 гривень загалом. Враховуючи, що один кг фарби уроздріб можно купити за 209 гривень, переплата на одному об’єкті щонайменше складатиме 64 804 гривень.

Еластична гідроізоляційна суміш Ceresit СR 66 коштує в кошторисі 70,57 гривень/кг, вроздріб можна купити за 57,36 гривень.

Нагадаємо, що в травні «Теллор Груп» виграв підряд з ремонту покрівлі житлових будинків на 91 млн гривень. На цьому тендері також його єдиним конкурентом виступала «Адонія Компані», яку фаворит Дніпровської міськради обіграв з дисконтом у 4%.

В минулому році «Теллор Груп» фігурувало у кримінальній справі з розкрадання коштів на утеплення та ремонт покрівлі за підрядами 2018-2019 рр. В ухвалі Запорізького апеляційного суду від 22 квітня 2020 року йдеться, що «посадові особи КП «Жилсерівс-2» Дніпровської міської ради, КП «Житлове господарство Самарського району» Дніпровської міської ради та КП «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» Кам`янської міської ради, в ході виконання робіт за бюджетні кошти залучили в якості підрядної організації ТОВ «Теллор-Груп» для виконання поточного ремонту під`їздів, фасадів та покрівлі будинків у Дніпрі та Каменському на Дніпропетровщині  на понад 25 млн гривень.

«З метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними для проведення вище названих ремонтних робіт, посадові особи вказаних розпорядників бюджетних коштів та комунальних підприємств, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли недостовірні відомості щодо об`ємів виконаних робіт ТОВ «Теллор-Груп» в частині, що стосується вартості наданих товарів та послуг на загальну суму понад 5 млн. грн», – зазначається в судовій ухвалі.

Як раніше писали «Наші гроші», «Теллор-Груп» та його спаринг-партнер на тендерах «Адонія Компані» входять до пулу структур братів Дубинських, яких зараз розшукує ФБР за підозрою у поштовому шахрайстві.

З травня ТОВ «Теллор Груп» належить Вікторії Глинці, що також виступає директором цієї фірми. Раніше Глинка керувала припиненим ТОВ «Авента Інвест» Альони Чернової, що місцеве видання «Бюро.УА» відносить до сфери впливу бізнесменів братів Дубинських.

З початку 2021 року «Теллор Груп» отримало підрядів Дніпровської міськради та Дніпропетровської ОДА на 483,15 млн гривень, в минулому році – на 98,91 млн гривень.

ТОВ «Адонія Компані», що зареєстрована у Кам’янському на Дніпропетровщині, належить  дніпровцю Юрію Ситнику. Він був директором і ліквідатором ТОВ «Оптбудторг Груп» Аркадія Масарського. Як писало видання «Лица», Мосарський був брокером з нерухомості у Каліфорнії, де в середині 2000-их років будували і продавали нерухомість брати Леонід і Володимир Дубинськи.