Залізниця заплатить хедхантерам 4 млн за пошуки нових незалежних членів наглядової ради
21.07.2021   //  

Філія «Центр сервісного забезпечення» АТ «Українська залізниця» 19 липня оголосила відкриті торги щодо послуги із забезпечення персоналом очікуваною вартістю 3,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч переможець повинен буде відібрати кандидатів на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради АТ «Укрзалізниця». Він розробить вимоги та критерії оцінювання, визначить стратегію пошуку, галузеві сегменти та компанії, у яких можуть працювати кандидати з необхідним професійним та управлінським досвідом, проведе конкурсний відбір, надасть Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств короткий список кандидатів (від трьох до п’яти кандидатів на кожну посаду), проведе співбесіди, перевірить рекомендації найкращих кандидатів з короткого списку, відбере і погодить кандидатів із представниками згаданого Комітету, а також забезпечить організаційний супровід до моменту працевлаштування чотирьох фінальних кандидатів;

Для участі потрібно надати принаймні два аналогічні договори за 2011-2021 роки.

Також вимагається підтвердити наявність офісів в Україні та в країнах Європи та Азії.

Крім того, треба мати в штаті щонайменше чотирьох працівників відповідної кваліфікації, з яких двоє мають десять років, а двоє – п’ять років досвіду в сфері пошуку та підбору кандидатів на керівні посади (члени правління, ради директорів або наглядової ради).

Пропозиції прийматимуть до 5 серпня. Аукціон попередньо призначено на 6 серпня.

Нагадаємо, у червні ПрАТ «НЕК «Укренерго» теж підбирало кандидатів на чотирьох незалежних членів наглядової ради. Очікувана сума складала 2,50 млн грн., а перемогло ТОВ «Уорд Хауел Україна», як запропонувало увосьмеро нижчу ціну – 300 тис грн.

Що ж до залізниці, то філія «ЦСЗ» закуповує рекрутингові послуги не вперше. Наприклад, днями вона через аукціон замовила ТОВ «Телент Едвайзорс» підбір кандидатів на посади голови правління, його заступників та членів правління АТ «Укрзалізниця» за 578 тис грн.

У 2020 році ТОВ «Бойден Україна» відписали 838 тис грн. на підбір кандидатів на посаду голови правління. У 2019 році фірма «Pedersen & Partners GmbH» (Австрія) взяла 650 тис грн. на підбір кандидатів на ключові керівні посади. Ті дві закупівлі пройшли без торгів.