Держкіно поза «Прозорро» купило систему «Єдиний електронний квиток» для кінотеатрів за 2,6 мільйона
21.07.2021   //  

Державне агентство України з питань кіно 15 липня уклало угоду з ТОВ «Маестро Тікет Систем» стосовно Єдиної державної системи електронного обліку квитків «Єдиний електронний квиток» за 2,57 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч розроблять і впровадять Єдину державну систему електронного обліку квитків «Єдиний електронний квиток». Творча концепція передбачає створення ресурсу, що дасть можливість повного переходу на реалізацію кінотеатрами по всій Україні квитків через єдину електронну систему. Метою є постійно отримувати реальну інформацію стосовно кількості продажу квитків на всі сеанси та зокрема щодо показів національних фільмів.

Договір передбачає такі модулі та послуги: Користувачі, Рольовий модуль, Логування, SSO авторизація, API для підключення, Імпорт, Багатомовність, Аналітика, Віджет, Звіти, Експорт звітів, Довідники системи управління, Інсталяція та розгортання програмного забезпечення на серверах замовника, Розробка інструкцій та навчання персоналу.

Нинішню закупівлю провели без торгів, за переговорною процедурою з посиланням на «відсутність конкуренції з технічних причин». В обґрунтуванні замовник послався на рішення Ради з державної підтримки кінематографії №140 від 14 травня 2021 року.

Цим рішенням Рада за законами «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та «Про кінематографію» надала «Маестро Тікет Систем» державну підтримку у вигляді державної субсидії. Вона має йти на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування та інших необхідних заходів, у тому числі за участі творчих груп фільмів, в обсязі 2,57 млн грн. для популяризації національних фільмів. А саме на розробку та впровадження системи «Єдиний електронний квиток».

Також замовник згадав про свідоцтво на знак товарів і послуг №228586 від 26 червня 2017 року. Йдеться про торгівельну марку «mticket», яка належить Олександру Порядченку.

Нині столична «Маестро Тікет Систем» належить Роману та Олександру Порядченкам, які також володіють ТОВ «Контрамарка Україна». Раніше співзасновниками обох фірм разом з Олександром Порядченком також були Валерій Луцький та Ольга Чижевська.

Компанія стверджує, що її система «Maestro Ticket System» автономна, адже фізично розміщується прямо на сервері організації, на відміну від конкурентів, які, мовляв, використовують WEB-доступ. Системою користуються Національний палац мистецтв «Україна», Палац спорту, НСК «Олімпійський», Національна опера України тощо.

Усього з 2017 року фірма набрала підрядів на 3,84 млн грн., з яких цей – найбільший.