Поліція оголосила закупівлю стріляючих електрошокерів ще на 171 мільйон
20.07.2021   //  

Національна поліція України 16 липня оголосила тендер на закупівлю електрошокерів очікуваною вартістю 170,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Поліція хоче купити 1 022 електрошокові пристрої контактно-дистанційної дії у комплекті з джерелом живлення та спеціальною кобурою, 41 933 картриджі та 73 датакабеля. Весь товар має бути 2021 року виготовлення. Гарантійний строк складатиме не менше року.

Для участі треба надати аналогічний договір на поставку електрошокових пристроїв.

Пропозиції прийматимуть до 16 серпня. Аукціон попередньо призначено на 21 вересня.

Нагадаємо, торік поліція купила 200 стріляючих шокерів TASER X2 з акумуляторною батареєю та кобурою по 65 540 грн. Картриджі коштували по 2 456 грн., а датакабелі – по 8 700 грн. Постачальником було ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Система» директора Сергія Чукмасова, Дмитра Чукмасова, Андрія Авдієвського та Валерія Педенка.

Донедавна співзасновниками цієї фірми також були  Олександр Мілюков та колишній представник України в Тристоронній групі з врегулювання ситуації на сході України, кандидат в президенти в 2019 році та нардеп 2-5 скликань Роман Безсмертний.

Авдієвський також володіє ТОВ «ВІП Автохімія Україна» з Оленою Добровольською та Наталією Грицай. Раніше фірмою співволодів ще й Микита Сергійович Касян. У 2019 році особа з такими ПІБ була довіреною особою нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка.

Сергій Сергійович і Дмитро Сергійович Чукмасови є синами колишнього екснардепа від СПУ Сергія Олександровича Чукмасова, який раніше сам керував «НВП «Система».

Крім того, особа на ім’я Сергій Сергійович Чукмасов зараз є помічником на громадських засадах нардепа від «Слуги народу» Микити Потураєва.

Мілюков заснував ГО «Всеукраїнська федерація практичної та високоточної стрільби» з Русланом Аббасовим та членом громадської ради при МВС Андрієм Семидідьком.