У викривачів корупційної схеми «бодяги» поліція провела обшуки по податковій справі
13.07.2021   //  

Сьогодні 13 липня поліція провела обшуки та вилучила техніку в офісі «Консалтингової групи А-95» та квартирах її власника Сергія Куюна та його брата Артема. Про це Сергій Куюн повідомив у фейсбуку.

Обшуки проведені в рамках справи 2019 року, яку поліція веде по податковим злочинам.

«Нас пріатачили до справи 2019 року, в якому фігурує два десятка компаній. Ми з ними не те що ніколи не працювали, я навіть таких імен не чув. Але тим не менше, як ні в чому не бувало, слідчий, без будь-якого пояснення, яким боком ми до всього цього, пише, що двоє страшних оптимізаторів “впровадили схему мінімізації податкових зобов’язань реального сектора економіки шляхом формування останніми штучного податкового кредиту по ПДВ по безтоварних операціях з наданням різних інформаційних послуг”. Всього, за даними цієї писульки, ми наоптімізували нашим клієнтам 2,1 млн грн ПДВ. Зверніть увагу, податкові злочини розслідує Нацполіція! Розслідує епізод, до якого нас прикріпили, вже другий рік», – пише Куюн.

За версією Куюна, це кримінальне провадження пов’язане з його висвітленням корупційних схем у сфері виготовлення бодяжного палива.

«Тепер про те, хто замовив. Цей почерк не сплутати ні з ким. В основу ухвали лягли тези, які по говно-сайтам розганяє вже третій місяць мій “друг” Олександр Мельничук з БРСМ-Нафта. Користуючись нагодою, я також хочу передати привіт власнику цього з дозволу сказати бізнесу Андрію Васильовичу Бібі! Ви такий неоригінальний, не те що в своєму бодяжного бізнесі – то одне додасте, то друге, то третій, а тут… Але хіба мало, писали ми про багатьох, тому про всяк випадок передаю привіт і іншим бодяжника типу Мотта, SunOil і особливо міні-НПЗ в Мерефі компанії «Альтернатив Енерджі Сорсес Компані», – вважає Куюн.

Куюн вважає, що він став жертвою атаки силовиків, яким «потрібні тільки наші телефони і наші комп’ютери, щоб накопати щось для подальших вкидань і провокацій, щоб змусити нас загасити прожектор, який ми на це кубло навели».

Більше про корупційну схему бодяги, яку не помічають податківці, у матеріалах «Enkorr»:

История одного чека, или Куда утекают «топливные» налоги

Большая стройка: неужели легче занимать деньги? Как Украине отказаться от займов

Сайт ДФС усе стерпить