Фігурантка справи про аферу «Аркади» намагалася скасувати підозру в суді
12.07.2021   //  

Суддя Шевченківського райсуду м. Києва відмовив у задоволенні клопотання однієї із підозрюваних у справі про виведення коштів інвесторів ЖК «Еврика» та «Патріотика», управителем яких був банк «Аркада», про скасування повідомлення їй про підозру. Про це свідчить відеозапис засідання, опублікований на Facebook-сторінці «Еврика-Актив – офіційна сторінка».

Захисник в суді заявив, що підозру його клієнтці було вручено поза межами строків досудового розслідування. У свою чергу прокурор проти цієї скарги заперечив.

Заслухавши доводи сторін, суддя дійшов висновку про відсутність порушень при врученні підозри вказаній особі, і в задоволенні клопотання відмовив.

Нагадаємо, у цій справі підозри отримали 9 осіб – колишній Голова правління банку «Аркада» Костянтин Паливода, 4 його підлеглих з банку та 4 керівників підконтрольних товариств. Ця група осіб підозрюється у завданні банку майнової шкоди на 72 млн грн. У квітні цього року слідчі завершили слідство у цій справі і відкрили підозрюваним матеріали для ознайомлення.

Відзначимо, що, за даними адвокатесси, представниці інвесторів Анни Храбрової, слідство встановило виведення 8,5 млрд грн з «Аркади» через юридичні особи «Аркада-Будівництво» і «Будеолюція».

Як відомо, Паливода був затриманий у вересні 2020 року. Спочатку його відправили в СІЗО, а потім – під домашній арешт. Йому пред’явлено підозру по ч. 5 ст. 191 КК України, що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Костянтин Паливода станом на літо 2020 року був учасником АТ АКБ «Аркада», який прямо (0, 0263 %) та опосередковано (77,7408 %) володів відсотками статутного капіталу даного банку. У вересні 2020 року Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію банку «Аркада».