Виставковий центр, оновлення якого анонсував КТимошенко, замовив лавки по 118 тисяч гривень
09.07.2021   //  

23 червня Національний комплекс «Експоцентр України» оголосив про намір укласти два договори з ТОВ «Інжинірингова компанія Планета Буд» з реконструкції майнового комплексу експоцентру сукупною вартістю 93,82 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

В обох випадках сума знижки компанії становила 1%. На аукціоні «Планета Буд» не торгувалася із єдиним конкурентом ТОВ «Славград-Сервіс».

Нагадаємо, про облаштування урбан-парку на ВДНГ у травні заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. Концепцію урбан-парку на ВДНГ розробила компанія «Біг Сіті Лаб» («Big City Lab») Максима Яковера – колишнього директора з розвитку «Експоцентру» за часів головування там Максима Бахматова.

Згідно з кошторисом «Планети-Буд», компанія поставить 6 радіальних паркових лавок, зроблених за індивідуальним замовленням, за 118 тис грн/шт. 24 прямі лавки, також зроблені за індивідуальним замовленням, коштуватимуть 14 тис грн/шт. 10 урн для сміття індивідуального виготовлення коштуватимуть 8,78 тис грн/шт.

На сайтах з продажу лавок ціни на них стартують з 1,5 тис грн/шт. Найдорожчі пропозиції коливаються у діапазоні 9-20 тис грн/шт.

У кошторисі ціна за дитячий канатний комплекс «Піраміда-2» становить 180 тис грн/шт, в той час як на сайтах з продажу спортивного  та ігрового обладнання такий комплекс вартує 86 тис грн/шт.

Ігровий дитячий комплекс «Дракон» коштує у підсумковій відомості ресурсів 251 тис грн/шт. На сайтах з продажу комплексів його вартість – 235 тис грн/шт, а на інших сайтах при оптовому замовленні від двох штук (у відомості ресурсів вказано два комплекси) – такі комплекси можна придбати по 178 тис грн/шт.

Керівником київської «ІК Планета Буд» є Микола Шокодько, а належить компанія Сергію Мошенському. Це син та помічник колишнього нардепа Валерія Захаровича Мошенського (самовисування, потім – група «Суверенна європейська Україна»), власника великого столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета».

У 2018 році компанія отримала підряд на реконструкцію саду ім. Т.Г.Шевченка у Харкові на 294 млн гривень. А за рік Головне управління Нацполіції у Харківській області розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем Замовника – СКП «Харківзеленбуд» Харківської міської ради. За версією слідства, «Харківзеленбуд» у змові з «Планета Буд» завищив вартість договору на реконструкцію саду, чим призвів до розтрати бюджетних коштів.