Мерія платить за оренду автівки для свого чиновника фірмі, пов’язаній з його дружиною
09.07.2021   //  

Управління комунального майна Миколаївської міської ради у лютому замовило ТОВ «Південна ліфтова компанія» оренду легкового автомобіля з водієм за 285,5 тис грн. Про це написав Миколаївський центр журналістських розслідувань з посиланням на видання «Шиповник».

Чиновники мерії уклали прямий договір з фірмою «Південна ліфтова компанія». До кінця року за 285,5 тис грн. підрядник здає в оренду іномарку Hyundai Sonata і також надає послуги водія. Відзначається, що середній денний пробіг авто – 100 км.

За даними журналістів, автомобілем з водієм найчастіше користується начальник управління комунального майна Мкртич Мкртчян. До 2017 р. чиновник працював в мерії Херсону на аналогічній посаді, поки не отримав запрошення попрацювати в команді мера Миколаєва Олександра Сенкевича.

Як вказав Мкртчян в своїй декларації, у сім’ї чиновника є два автомобілі – Hyundai Santa Fe і Kia K5.

«Південна ліфтова компанія» також орендує автомобіль Hyundai Sonata у мешканця Херсонської області Олексія Забєліна. Донедавна, згідно з договором оренди транспортного засобу, «Південна ліфтова компанія» платила Забєліну 100 грн. за місяць оренди. Це в 230 разів менше, ніж платить управління комунального майна Миколаєва ТОВ «Південна ліфтова компанія».

Олексій Забєлін значиться відповідальним виконавцем ТОВ Фірма «Кайсар, ЛТД». Ця компанія належить дружині та брату начальника управління комунального майна Мкртич Мкртчяну Еммі Мкртчян та Тіграну Мкртчян. До 2019 року сам Мкртич Мкртчян також був бенефіціаром фірми.

Від «Наших грошей»

У 2018-2021 рр. ТОВ «Південна ліфтова компанія» отримала державних замовлень на 4,00 млн грн.