Тролейбусники замовили електрику в оточення «замайбахівців» у 1,5 рази дорожче від обленерго
09.07.2021   //  

5 липня МКП «Херсонелектротранс» підписало договір з ТОВ «Євро Трейд Енерджі» на постачання електричної енергії на 9,85 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі становить 2%. На аукціон Замовник допустив дві з шістьох компаній – переможця та ТОВ «Стейбл Енерджі». При цьому чотири компанії за результатами розгляду тендерних пропозицій були відхилені: ТОВ «Миколаївгаз Збут», ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія», ТОВ «АС» та ТОВ «Укргаздобич». З останнім Замовник укладав договір на постачання електроенергії на першу половину 2021 року. Серед причин відхилення – ненадання листів-згод на обробку персональних даних, довідок з банку, звітів за формою 12-НКРЕКП тощо.

Ціна електроенергії від «Євро Трейд Енерджі» на липень-грудень 2021 року становить 3,24 грн за кВт*год. Ціна включає тариф на передачу електроенергії, а тариф на її розподіл Замовник сплачує самостійно. Ця ціна є на 55% вищою за тариф ТОВ «Херсонська обласна ЕК» за липень без розподілу – 2,10 грн за кВт*год.

«Херсонелектротранс» і в першій половині 2021 року закуповував електроенергію у «Укргаздобичі» по тарифу вищому від обленерго – по 2,86 грн за кВт*год. Тоді як у обленерго тариф коливався від 1,84 до 2,67 грн.

Керівником створеної у 2019 році «Євро Трейд Енерджі» є Олександр Кудим. Людина з таким ПІБ до 2018 року була начальником Департаменту контролю у сфері закупівель Держаудитслужби. Співвласниками компанії є житель Івано-Франківщини Юрій Романишин та полтавчанка Євгенія Корнберг. Юрій Романишин, а також його брат Андрій та батько Павло працювали у контрольованих групою «Приват» компаніях – ВАТ «НПК «Галичина» та  «Долинанафтогаз» ВАТ «Укрнафта».

Євгенія Корнберг є родичкою Романа Корнбергапомічника депутата Полтавської міської ради Дениса Поліщука, обраного від партії «За майбутнє». Поліщук є секретарем депутатської Комісії з питань містобудування та архітектури.

Корнберг також є власницею ТОВ «Ремтехналадка», яке нещодавно підписало договір з Черкаською ОДА на реконструкцію стадіону «Шахтар».  При цьому «реальним власником» компанії називають Романа Корнберга.