Під «Велике будівництво» у Балаклії замовили ремонт спорткомплексу за 104 мільйона по завищеним цінам
08.07.2021   //  

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА уклав угоду з ТОВ «Палмаз Груп» щодо реконструкції спортивно-оздоровчого комплексу «Вимпел» у Балаклії вартістю 104,2 млн грн.

Про це повідомив «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на «Прозорро».

За даними прес-служби Харківської ОДА цей об’єкт входить до програми «Велике будівництво». На роботи по першій черзі реконструкції, яка передбачає відновлення 25-метрового басейну, з держбюджету виділено 77 млн грн. Окрім державної субвенції, по 3,5 млн грн. на роботи також виділили з обласного та балаклійського міського бюджетів.

У ході першої черги реконструкції окрім басейну заплановано відремонтувати покрівлю і фасад будівлі, відновити систему водовідведення та водопостачання, освітлення та теплопостачання. Перший пусковий комплекс планується ввести в експлуатацію вже до кінця поточного року

Єдиним конкурентом переможця було ПАТ «Трест-Житлобуд-1» Олександра Харченка.

Цікаво, що дана закупівля попала під моніторинг аудиторської служби, яка встановила порушення. Зокрема, що замовник не відхилив пропозиції, які повинен був, у тому числі через невідповідність банківських гарантій.

Щодо моніторингу цін, то у кошторисах є завищені позиції. Наприклад, кабель ВВГнг планують купувати по 2107 грн./м. Хоча у відкритих джерелах вистачає оголошень з ціною від 1200 до 1800 грн. за  метр цього кабелю.

Суміш Ceresit CN-69 купують по 12,32 грн./кг, хоча офіційний прайс виробника показує ціну 9,56 грн./кг.

Дуже завищена вартість плівки для басейну Alcorplan 2000. ЇЇ планують купувати за ціною 954 грн./кВ м. Хоча в інтернеті вистачає варіантів від 560 грн. до 710 грн. за «квадрат».

«Палмаз Груп» записана на Анатолія Мазалова та Анатолія Козіну. Фірма орендує приміщення, склади, техніку. Зокрема, приміщення вони орендують у ФОП Абрамович Олександр Ілліч. Останній – це батько народного депутата від ОПЗЖ – Ігоря Абрамовича.

Ще «Палмаз Груп» орендує приміщення у ТОВ «Росконтракт». Засновником останньої є Олександр Гельзін. Його донька Вікторія Гельзіна є засновницею ТОВ «Ресторан Нікас» та ТОВ «Сказка Преміум». Обидва заклади громадського харчування пов’язані з нерухомістю родини покійного екс-мера Харкова Геннадія Кернеса.

Також варто відзначити, що однією з фірм, яка буде надавати техніку є ТОВ «Паркінг +», де серед засновників пасинок Кернеса – Родіон Гайсинський.