Рекрутери впали у 8 разів, щоб підібрати незалежних членів наглядової ради «Укренерго»
07.07.2021   //  

ПрАТ «НЕК «Укренерго»  1 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Уорд Хауел Україна» підбір персоналу за 300 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 26 жовтня 2021 року компанія має знайти та відібрати претендентів на посади вищого менеджменту, а саме чотирьох незалежних членів наглядової ради «Укренерго». На кожну оголошену вакансію повинно бути не менше трьох кандидатів. Остаточний розрахунок із виконавцем відбудеться після підписання кандидатами на посаду трудового договору.

Очікувана вартість закупівлі складала 2,50 млн грн. На торги прийшло четверо учасників:

згадана «Уорд Хауел Україна» з увосьмеро нижчою ціною 300 тис грн., ТОВ «Телент Едвайзорс» із ціною 1,15 млн грн., ТОВ «Бойден Україна» із ціною 1,50 млн грн. і ТОВ «Екзекьютів Серч Юкрейн» із ціною 2,50 млн грн. Під час аукціону фірма «Уорд Хауел Україна» не робила кроків, тоді як інші фірми знижували свої ціни, але так і не обійшли її.

Формальна економія склала 88%. Ціна угоди у вісім разів нижча за очікувану суму.

Система автоматично позначила ціну від «Уорд Хауел Україна» як аномально низьку.

Фірма заявила, що останнім часом шукала кандидатів на посади незалежних директорів компаній енергетичної та інших галузей України. Тому вона сформувала широку базу з релевантних кандидатів, що допоможе оптимізувати певні етапи проекту надання послуг.

Зокрема провела пошук на посаду керівника одного з найбільших в Україні операторів системи розподілу. При цьому вона ідентифікувала та оцінила виконавчих і незалежних директорів усіх операторах системи передачі, яким і є «Укренерго», країн Західної, Центральної та Східної Європи, Північної Америки та пострадянського простору.

У лютому «Уорд Хауел Україна» виграла тендер щодо пошуку і відбору претендентів на посади незалежних членів наглядової ради ТОВ «Оператор газотранспортної системи України». Його відмінили з технічних причин після оголошення переможця, але фірма встигла провести ідентифікацію нових кандидатів та актуалізувати існуючі контакти.

Крім того, пише фірма, кандидати на посаду незалежного директора більш мотивовані, аніж на посади виконавчих директорів, оскільки їхня робота не передбачає повного переходу з однієї компанії до іншої, в тому числі переїзду до Україну із-за кордону.

Також фірма зауважила, що пошуки незалежних членів наглядової ради для найбільших українських державних компаній є пріоритетними для багатьох рекрутингових компаній.

Київською «Уорд Хауел Україна» володіє і керує Ігор Кабузенко, який у 2019-2020 роках був членом Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Він заснував ТОВ «Уорд Хауел Інтернешнл – Україна» і ТОВ «ІН Дайнемікс» сам та ТОВ ВКФ «Ант» із Дмитром Бірюковим. Переможець є частиною міжнародної компанії «Ward Howell International».