Дніпровці агресивно зайшли в Київ, знизивши ціну харчування учнів Печерська у 3,5 раза
06.07.2021   //  

Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА 15 червня за результатами тендеру підписало договір із ТОВ «Контракт Продрезерв 5» про послуги з організації шкільного харчування на 2,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч сніданки для учнів 1-4 класів коштуватимуть 8,37 грн. на день, а сніданки для учнів 5-11 класів пільгових категорій – 10,04 грн. на день. Мова йде про 24 школи району.

Очікувана вартість закупівлі складала 7,64 млн грн. На торги прийшло три учасники: КП «Шкільне» із ціною 5,97 млн грн., КП «Промінь в Святошинському районі м. Києва» із ціною 6,80 млн грн. і «Контракт Продрезерв 5» із ціною 7,03 млн грн. Потім «Шкільне» впало в ціні вдвічі, а «Контракт Продрезерв 5» у 3,5 раза – до переможних 2,00 млн грн.

Формальна економія склала 74%. Ціна угоди у понад 3,5 раза нижча за очікувану суму.

Система автоматично позначила ціну від «Контракт Продрезерв 5» як аномально низьку.

Фірма заявила, що може собі дозволити здійснювати заздалегідь збиткову діяльність у школах Печерського району. За її словами, вона свідомо дала аномально низьку ціну, щоб укласти договір із замовником з центру Києва, де в неї буде можливість зарекомендувати себе з позитивної сторони з метою експансії в інші райони Києва та прилеглі міста.

На підтвердження своїх слів фірма подала копію звіту про фінансові результати за перший квартал 2021 року, за яким чистий дохід від реалізації продукції складає 119,90 млн грн.

Крім того, «Контракт Продрезерв 5» зауважив, що його цінова політика ґрунтується на підставі попередньо підписаних договорів із постачальниками. Ціна знижена за рахунок оптових закупівель продуктів харчування, згідно яких розроблено технологічні картки.

Також фірма повідомила, що має 15 років досвіду, більше 2 тисяч працівників і працює з навчальними закладами освіти у Дніпрі, Новомосковську, Павлограді, Кривому Розі.

Засновницями дніпровської «Контракт Продрезерв 5» є Євгенія Шелест із Дніпра та Діана Шаркун з Новомосковська. Раніше частка Шелест у цій фірмі належала Діані Петровській, доньці ексначальниці відділу аудиту платників Лівобережного управління управління аудиту ГУ ДФС у Дніпропетровській області Ярослави Петровської.

Діана Олександрівна Шаркун прописана разом із Тетяною Анатоліївною Шаркун. Вона володіє ТОВ «ВП-Трейд», яке має спільний телефон 0569690690 з ТОВ «Наше майбутнє» Олени Полякової. Обидві фірми пов’язують з екс-депутатом Новомосковської міськради від «Батьківщини» Олександром Шаркуном. У 2015 році він ішов у Дніпропетровську облраду від Радикальної партії Олега Ляшка.

Із 2009 року переможець натендерив переважно у Дніпровської міськради 1,71 млрд грн.