Парк Коцюбинського в історичному Чернігові таємно відремонтують за 288 мільйонів
02.07.2021   //  

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради 22 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «УТБ-Інжиніринг» ремонт парку за 288,17 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня 2022 року капітально відремонтують Парк імені Коцюбинського у центральній частині міста. Зокрема в парку влаштують фонтан, відеонагляд, освітлення, зони Wi-Fi, полив, доріжки, огорожу, благоустрій та озеленення. Доріжки та благоустрій на 44% ціни підряду влаштує субпідрядник ТОВ «Сівертехбуд». Роботи будуть здійснюватися на території пам’ятки національного значення дитинця давньоруського Чернігова IX-XIII ст., «Окольного граду» стародавнього Чернігова, «Цитаделі» (Верхнього Замку), у зоні забудови стародавнього Чернігова, яка передувала облаштуванню укріплень дитинця.

Підсумкові відомості ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Ютем-Інжиніринг». Ніхто не знижував ціну під час аукціону. Ціна договору всього на 0,7% нижча від очікуваної суми в 290,06 млн грн.

Чернігівським переможцем «УТБ-Інжиніринг» володіють виконроб Федір Корявець та директор Михайло Томилко, який заснував АО «Юридична компанія «Оберіг» з Аллою Жук. За даними «YouControl», у 2016 році компанія була зареєстрована в Чорнобилі.

Чернігівський субпідрядник «Сівертехбуд» належить Андрію Федорині та директору Володимиру Волковському. Свого часу частка Федорини належала Віталію Бабинцю.

Фірма має номер телефону +380462972997. Раніше його також використовувало ТОВ «Майас Сілтумс», яке належало через латвійську фірму «Ваgата Оsта» Ірині Яковлевій та через естонську фірму «Grаіn UА» Дмитру Ейвіну. Зараз «Майас Сілтумс» під назвою «Компанія «Комунальний сервіс» переоформлене на Азіза Мехрієва з Узбекистану.

Дмитро Ейвін став власником згаданої фірми «Грейн УА» замість свого батька Марка Ейвіна – бізнес-партнера мера Чернігова Владислава Атрошенка. Інтереси «Грейн УА» в Чернігові представляв адвокат і радник чернігівського міського голови Дмитро Федоров.

Також Марк Ейвін є бізнес-партнером Владислава Атрошенка в ТОВ «Сідко Україна».

Суперник «Ютем-Інжиніринг» із Бучі Київської області належить Юрію Маковію, Сергію Лазаренку, Владиславу Багірову, Руслану Свінціцькому, Павлу Цирульнікову і. Андрію Стальному. Останні двоє володіють ПрАТ «Пiвдентеплоенергомонтаж». Свого часу «ЮТЕМ-Інжиніринг» була співзасновником ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» (зараз ні). У свою чергу «БК «Адамант» раніше входила (зараз ні) до складу корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролював скандальний бізнесмен Максим Микитась.