У Скічка віддали 10 мільйонів на ремонт стадіону фірмі з криміналом, відхиливши чотири дешевші пропозиції
30.06.2021   //  

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації 28 травня за результатами тендеру замовив ТОВ «Ремтехналадка» реконструкцію стадіону «Шахтар» по проспекту Ватутіна, 11 м. Ватутіне Черкаської області за 9,00 млн грн. Про це пише Олександр Безпрозванний у «Кропиві».

Як зазначає видання, в ході торгів були відхилені всі чотири дешевші пропозиції. Вартість найдешевшої пропозиції від ТОВ «ВКФ «Енергобудпроект» складала 7,7 млн грн. Втім вона була відхилена через використання учасником удосконаленого електронного підпису, який тендерний комітет не визнав «кваліфікованим».

Згідно з договором, роботи по реконструкції стадіону мали б завершитися до кінця цього року, але укладеною додатковою угоду кінцевий термін здачі об’єкту визначено вже кінець червня 2022 року.

Переможець тендеру ТОВ «Ремтехналадка» фігурує у розслідуванні двох кримінальних проваджень за фактом розтрати та привласнення майна.

Триває розслідування по факту поставки фірмою понад 5 тис кубічних метрів деревини (пиловника) для АТ «Укртрансгаз» вартістю 9,9 млн грн. Термін досудового розслідування продовжено до серпня. В ході слідства було встановлено, що ТОВ «Ремтехналадка» для виконання договору купила 4 тис кубічних метрів деревини в одному з лісгоспів на суму в 3,79 млн. грн.

Крім того, службових осіб ТОВ «Ремтехналадка» підозрюють у привласненні коштів Дніпровського РСП «Украерорух» Дніпропетровського управління. В ході розслідування можливої розтрати коштів на будівництві модульної адмінбудівлі на території аеропорту Запоріжжя виявлено неправдиву інформацію, подану в тендерній документації. Зокрема вказувалося, що частину робіт із використанням спецтехніки буде виконувати ФОП. Слідством було встановлено, що зазначений ФОП не має господарських відносин з переможцем тендеру та про виконання ним робіт у місті Запоріжжя йому нічого не відомо.

ТОВ «Ремтехналадка» зареєстровано в Полтаві. Власницею значиться Євгенія Корнберг, директор Володимир Медяник.

Від «Наших грошей»

Окрім ТОВ «ВКФ «Енергобудпроект», конкурентами ТОВ «Ремтехналадка» також були ТОВ «Інвестлогістикбуд», ТОВ «Фірма «Расава», ТОВ «ПМ-Арсенал».

У 2016-2021 рр. ТОВ «Ремтехналадка» виграла тендерів на загальну суму 107,32 млн грн.