«Антонов» купив в Еміратах американські навігаційні системи для Ан-178 за $1 мільйон
30.06.2021   //  

ДП «Антонов» ДК «Укроборонпром» 31 травня за результатами спрощеної/допорогової закупівлі уклало угоду з компанією «JT Avionics DWC-LLC» (ОАЕ) про закупівлю навігаційних систем на $1,09 млн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом чотирьох місяців після авансу поставлять три інерційні системи LASEREF VI IRS виробництва компанії «Honeywell International Inc.» (США) для транспортних літаків Ан-178 №001 та Ан-178-100Р №006 по $362 тис за комплект. Кожен комплект включає:

  • три інерційні навігаційні модулі LASEREF VI IRU по $105 тис;
  • три модулі конфігурації LASEREF VI APM по $6 917;
  • один монтажний комплект за $26 499 у складі трьох монтажних рам і 18 з’єднувачів.

Гарантійний строк складає чотири роки після поставки вантажоперевізником FedEx на умовах CPT «Бориспіль». Ціна угоди дорівнює очікуваній сумі, бо на торги не прийшов ніхто, крім переможця. Закупівля відбулась з одним учасником, оскільки вона спрощена / допорогова. «Антонов» не є замовником в розумінні закону «Про публічні закупівлі».

Тендерна документація вимагала підтвердити партнерські відносини інформацією на офіційному сайті «Honeywell aerospace» в розділі «Авторизовані партнери з продажу і обслуговування». Також потрібно було вказати принаймні два аналогічні договори за 2019-2021 роки на постачання комплектуючих виробів виробництва «Honeywell» для бортового радіоелектронного обладнання дальньо- та середньомагістральних літаків.

На ціну при оцінці припадало тільки 70%, адже замовник використав нецінові критерії. На неціновий критерій «Гарантійний строк» припадало 20%: два роки – 0%, три роки – 10%, чотири роки – 20%. Крім того, на другий неціновий критерій «Умови постачання товару» відвели 10%: у разі укладання договору з постачальником-резидентом України на умовах поставки DDP, Україна, м. Київ, вул. Ак. Туполева, 1 – 0%, а у разі укладання договору з постачальником-нерезидентом України на умовах поставки СРТ, Україна, м. Київ – 10%.

Нагадаємо, торік після публікації новини про закупівлю «Івченко-Прогресом» верстату концерн оприлюднив роз’яснення «Як «Укроборонпром» використовує неціновий критерій «умови постачання» для закупівель з податковими пільгами на імпорт».

За даними тендерної пропозиції, компанія «JT Avionics» належить директору Вадиму Усову. У відкритому реєстрі Дубаю менеджером зазначений Георгій Сидоров. Вона є авторизованим партнером виробника, а досвід підтвердила угодами з «Антоновим».