Пов’язані фірми втретє розіграли ремонт котельні, тепер майже на 12 мільйонів
29.06.2021   //  

Комунальне підприємство «Теплоенерго» Кременчуцької міської (Полтавська область) за результатами тендеру 31 травня уклало угоду з ТОВ «Стікс-оіл енерджи» на закупівлю робіт з  переоснащення котельні за 11,79 млн грн.

Про це написала Тетяна Донченко для «ТелеграфЪ».

За даними «Прозорро», замовлено ремонт котельні кварталу №620. Раніше тут уже міняли два котли, нове замовлення передбачає тепер заміну останнього – третього. Крім заміни старого котла передбачено встановити мережну та циркуляційну насосні станції, нові тепловий та газовий лічильники та інше обладнання для котла. Також заплановано ремонт котельні та пусконалагоджувальні роботи.

Керівником та співзасновником переможця торгів – ТОВ «Стікс-оіл Енерджі», є Жилковський Руслан Георгіович. До 2011 року він керував підприємством зі схожою назвою – ТОВ «Стікс-оіл Інжиніринг», в числі засновників якого до 2020 року була Жилковська Світлана Олександрівна.

Саме з «Стікс-оіл Інжиніринг» в 2018 році комунальне «Теплоенерго» без тендеру на допорогові для суб’єктів у сфері теплопостачання 999 999 грн. уклало угоду на розроблення схеми теплозабезпечення Кременчука. Наступного року  «Стікс-оіл Інжиніринг» також за неконкурентною процедурою отримало угоду на роботи на цій же котельні №620 на суму ю 4,98 млн грн., а в 2020 році – ще на 1,7 млн грн.

У цілому, за даними bi.prozorro, за роки співпраці (з 2018 по 2020 рік) КП «Теплоенерго» уклало угод зі «Стікс-оіл Інжиніринг» на суму 32,8 млн грн., ставши найбільшим замовником фірми.  При цьому все це були прямі підряди — допороги, без тендерів. При цьому, «Стікс-оіл Інжиніринг» стало фігурантом кримінальних проваджень: у Житомирській області – про ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах ( справа № 295/11434/20); у Білій Церкві – про відмивання коштів шляхом фіктивних закупівель при реконструкції котельні (справа № 376/1934/19).

Нині власником та директором «Стікс-оіл Інжиніринг» вказаний громадянин Узбекистану Джаміл Джуракулов. А в 2019 році, коли фірма уклала угоду з з КП «Теплоенерго», її директором був Новіков Олександр Анатолійович. Нині він керує ТОВ НВФ «Дельта проект» – це єдиний конкурент переможця на теперішньому тендеру комунальників з заміни котла та реконструкції котельні.

Зі своїм тендерним конкурентом НВФ «Дельта проект» подали замовнику документи з різницею в годину, банківські гарантії були отримані в одному банку. При цьому, «Дельта проект» подала неповний пакет необхідних документів. При цьому, «Стікс-оіл Енерджі» та «Дельта проект» вже тричі ходили разом на тендери КП «Теплоенерго» – усі ці тендери стосувалися котельні №620 і завжди переможцем ставало «Стікс-оіл Енерджі». З 2020 року ця фірма отримала держзамовлень на 24, 1 млн грн., переважно від кременчуцького «Теплоенерго».