Парк із засекреченими цінами ремонту за 18 мільйонів почав сипатися до закінчення робіт
29.06.2021   //  

Департамент екології Донецької ОДА  з 2019 року сплатив ПП «Донбас Будіндустрія Сервіс» за реконструкцію парку в Мирнограді вже 17,8 млн грн., що майже дорівнює вартості угоди. Але роботи повністю не завершені, а їх якість низька.

Про це йдеться в матеріалі «Громадського патруля».

Навесні 2019 Департамент екології Донецької ОДА  за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Донбас Будіндустрія Сервіс» на реконструкцію  міського парку культури і відпочинку ім. Гагаріна в Мирнограді вартістю 18,50 млн грн. «Донбас Будіндустрія Сервіс» – один з улюблених підрядників місцевих чиновників, фірма отримала держзамовлень вже на понад 0,5 млрд грн.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Хозхімсервіс», що також є одним з тендерних фаворитів Донецької ОДА. Під час аукціону фірми не торгувалися, дешевша пропозиція була у «Донбас Будіндустрія Сервіс».

Планувалося, що усі роботи в парку будуть завершені до кінця того ж 2019 року. Але потім строки завершення робіт переносилися шість разів.

Коли реконструкція парку вже мала б нарешті добігати кінця почали проявлятися значні недоробки підрядника — елементи парку просто розвалювалися на очах, а деякі об’єкти, такі як насосна та напірна станція, взагалі були відсутні.

Плитка покладена на тонкий шар піску, її можна достати руками. Вимощені тротуари вже поросли травою. Посаджені минуло річ дерева в місцями засохли.

Попри кричущі недоліки та недоробки Департамент екології сплатив фірмі з Мирнограду левову частину коштів — 17,8 млн грн.  Департамент  очолює одіозний Сергій Натрус — фігурант чисельних викривальних матеріалів у ЗМІ.

Дізнатися більше про вартість робіт та матеріалів можна було б з Актів виконаних робіт. Однак у порушення закону Департамент екології та природних ресурсів ДонОДА відмовив журналістам у наданні цих документів.

Від «Наших грошей»

Столичне «Донбас Будіндустрія Сервіс» належить Наталії Прокоповій з Мирнограду та Анастасії Дроздовій з окупованого Донецька. Директором фірми є Антон Вітушинський. Донедавна він був співвласником ТОВ «Сіті-Строй 2017» разом із Оленою Фесенко із Запоріжжя і Костянтином Прокоповим з Мирнограду. Нині єдиним власником фірми є саме Прокопов.

Місцеві ЗМІ називають Костянтина Прокопова сином депутатки Мирноградської міської ради Тамари Прокопової та пов’язують з мером Покровська Русланом Требушкіним, який в грудні 2020 року склав повноваження нардепа (ОПЗЖ) після виграшу виборів міського голови. Також, за даними ЗМІ, колишній співвласник «Сіті-Строй 2017» Олександр Фоменков довго працював у особистій охороні Требушкіна.

Обидві компанії фігурують у справі про розкрадання бюджетних коштів посадовцями Донецької ОДА в 2017-2019 роках на роботах із будівництва, ремонту і реконструкції. Щоправда, з вересня 2019 року інформація про рух в цій справі в судовому реєстрі відсутня.