Оголошено тендер на реконструкцію аеродрому в Чернівцях за 618 мільйонів
29.06.2021   //  

Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА 23 червня оголосило відкриті торги на реконструкцію аеродрому в Чернівцях очікуваною вартістю 617,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Переможець має реконструювати аеродромний комплекс КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка» до кінця 2022 року. Йдеться про реконструкцію покриття штучної злітно-посадкової смуги з подовженням, руліжної доріжки і перону.

Ще передбачено будівництво нової руліжної доріжки, водостічно-дренажної мережі, майданчика протиожеледного захисту з резервуаром, накопичувального резервуару, локальних очисних споруд, семи щогл для освітлення місць стоянок на пероні, а також світлосигнального обладнання в частині подовження смуги і нової руліжної доріжки.

Для участі в тендері треба подати аналогічний договір за 2016-2021 роки на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт споруд (штучних злітно-посадкових смуг, перонів, руліжних доріжок) аеродромів. Мова про об’єкти класу наслідків СС3. Договір має бути виконаний принаймні на 85% і включати не менше 93 тис кв. м влаштованого покриття.

Також тендерна документація вимагає від учасників офіс, мінімальну кількість техніки, мобільні інвентарні приміщення, випробувальну лабораторію й асфальтобетонний завод продуктивністю не менше 180 т на годину. Усе це може бути власним або залученим.

Пропозиції прийматимуть до 24 липня. Аукціон попередньо призначено на 30 серпня.

Нагадаємо, «Слуги народу» виключили з тендерів будівництво аеропортів і залізниці на 5 млрд під приводом Дня незалежності», однак аеропорту Чернівців у переліку не було.