Криворізький водоканал віддав фірмі члена виконкому 120 мільйонів на ремонти труб
29.06.2021   //  

Комунальне підприємство «Кривбасводоканал» (Кривий Ріг Дніпропетровської області) у 2017-2021 рр. замовив дочірньому підприємству «Криворіжагробуд» ПрАТ «Криворіжгазбуд» будівництво та ремонт водопровідних і каналізаційних мереж в Кривому Розі на 119,74 млн грн. Про це пише Інна Скороход у «Інформатор. Гроші».

Проаналізувавши замовлення водоканалом будівельних та ремонтних робіт, видання дійшло висновку, що «Криворіжагробуду» дістається найбільше таких підрядів. Наприклад, у цьому році фірма отримала від водоканалу такі замовлення:

  • Будівництво каналізаційної мережі та каналізаційної насосної станції з напірним колектором по вул. Одеській у Саксаганському районі за 7 млн ​​грн.
  • Виконання робіт по об’єкту «Заміна ділянки трубопроводу шахтних вод від КП-2 до балки Свистунова через канал №3 в Довгинцівському районі» за 1,12 млн грн.
  • Капремонт водопровідних мереж по вул. Едуарда Фукса від Автотранспортного коледжу до вул. Миколи Світальського в Покровському районі за 1,81 млн грн.

Загалом за перше півріччя 2021 року підприємство «Криворіжагробуд» отримало замовлень від водоканалу на 11,6 млн грн. Всього ж в активі «Криворіжагробуду» 50 підписаних договорів з КП «Кривбасводоканал» на суму 119,74 млн грн.

Конкурентів у ремонтників останнім часом практично немає. Більшість замовлень оформлені за переговорною або спрощеною процедурою.

Власниками ПрАТ «Криворіжгазбуд» є Андрій Лещін та Ніна Полякова.

Андрій Лещін в 2015 році був кандидатом в мери Кривого Рогу як самовисуванець. Набрав він тоді 496 голосів. Після цього Лещін став членом виконкому Криворізької міськради. Він входить до складу виконкому і сьогодні. Лещін також є членом численних робочих груп і комісій.