Укравтодор відмінив тендер на 986 мільйонів після перемоги консорціуму Гриненка із 13% знижкою
24.06.2021   //  

22 червня Служба автомобільних доріг у Вінницькій області відмінила закупівлю поточного середнього ремонту дороги Р-31 Бердичів-Хмільник-Літин-/ М-12/ вартістю 986,12 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підставою Замовник назвав неможливість усунути порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Привід для відміни: у тендерній документації вказано, що час транспортування асфальтобетону  до місця ремонту не має перевищувати 3 годин, при цьому Замовник не прописав обов’язкове надання учасниками транспортної схеми, яка дала б перевірити, чи виконують компанії цю вимогу. Окрім цього, під час розробки проекту ремонту проектанти не врахували чотири магістральні газопроводи на ділянці ремонту, а розширювати проїзну частину без їхнього врахування, за словами Замовника, неможливо. Також у зведеній відомості обсягів робіт вказані посилання на недіючий стандарти щодо виготовлення органо-мінеральної суміші. Всі ці причини стали підставою для Вінницької САД скасувати тендер.

Тендер відмінили менш ніж за годину після того, як переможцем цінового аукціону став «Всеукраїнський дорожній консорціум». Він зі знижкою 13% виграв торги у «Хмельницького ШБУ №56» і «Автостради».

У «Всеукраїнський дорожній консорціум» входить 11 компаній, найбільш відомі з них – ПП «Автомагістраль», ТОВ «Данко», ТОВ «Роад Констракшн» та ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура».Протягом 2021 року консорціум подався на 31 закупівлю у системі Укравтодору сукупною очікуваною вартістю 8,68 млрд гривень. При цьому у 65% випадків компанію або відхиляли, або ж тендер Замовник скасовував.  Компанія  потрапила на тендер Укравтодору та перемогла у закупівлі, запропонувавши найнижчу ціну всього тричі: на тендерах Волинської та Одеської САД. Проте Укравтодор ні разу не уклав з нею договору: у двох випадках її відхилили і віддали перемогу іншому учаснику, у третьому консорціум поки очікує рішення.

Члени Консорціму протягом 2020-2021 років нечасто отримували підряди у дорожній сфері – сукупно 11 компаній отримало підрядів на 4 млрд грн, при цьому 3,26 млрд грн з них – ПП «Автомагістраль» Миколи Скоростецького.