Оточення Павлова і Вілкула взяло 295 мільйонів на коштовну вулицю в Кривому Розі
14.06.2021   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 7 червня за результатами тендеру уклав угоду із ТОВ «Весташляхбуд» щодо капітального ремонту дороги у Кривому Розі вартістю 294,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада 2022 року мають виконати капітальний ремонт дороги по вулиці Едуарда Фукса. Зокрема перевлаштують дорожній одяг, тротуари, водовідвідні лотки, дощову каналізацію, електромережі, газопровід, електроосвітлення, світлофори, контактну тролейбусну мережу, огородження, знаки, розмітку, благоустрій та озеленення.

За відомостями ресурсів без доставки і ПДВ, ціни будматеріалів значно вищі від ринку.

Природний рядовий пісок замовили по 1 194 грн./куб. м. Днями на тендері Дніпровської міськради по площі Успенської у Дніпрі він був учетверо дешевшим272 грн./куб. м.

Щебінь М800 20-40 мм купили по 1 051 грн./куб. м. На згаданому дніпровському тендері він коштував майже в півтора раза дешевше 724 грн./куб. м.

Асфальтобетон щільний піщаний типу Г марки 1 на БНД 70/100 купили по 3 326 грн./куб. м. Нещодавно на тендері щодо ремонту селищної вулиці на Хмельниччині асфальтобетон щільний піщаний типу Г марки 1 коштував у півтора раза дешевше2 151 грн./куб. м.

Асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу В марки 1 на БНД 70/100 купили по 3 150 грн./куб. м. На свіжому тендері КП «Київтеплоенерго» асфальтобетон дрібнозернистий щільний типу В марки 1 коштував майже в півтора раза дешевше – 2 203 грн./куб. м.

Вартість договору на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 333,22 млн грн.

Тендерна документація вимагала надати виконаний щонайменше наполовину аналогічний договір за останні три роки про будівництво, реконструкцію чи ремонт місцевих або державних загальних доріг. При цьому потрібен був досвід холодного фрезерування в обсязі 71 тис кв. м, влаштування вирівнюючого шару в обсязі 10 тис т асфальтобетону та влаштування верхнього шару товщиною 5 см асфальтоукладником в обсязі 58 тис кв. м.

Єдиним конкурентом було дніпровське ТОВ «Будінвест Інжиніринг» директора Дмитра Літнаровича, Павла Чухна та Яни Хланти. Чухно є директором ТОВ «Спортивний клуб «Прометей» Володимира Дубинського, а Хланта відома як пауерліфтерка. Що до Павла Миколайовича Чухна, то особа з такими ж ПІБ колись керувала МКП «Дніпроліфт».

Монополіст на поточний ремонт і утримання доріг у Кривому Розі «Весташляхбуд» належить Ганні Лаврешиній, Катерині Мазурок і ТОВ «Грінфорт-С» Самвела Єганяна.

Лаврешина володіє ТОВ «Нара-Авто» з Наталією Євсюковою. Свого часу ним керував Ігор Лаврешин, а нині керує Олександр Євсюков. Обидва – помічники екснардепа від Партії регіонів та «Опоблоку» Костянтина Павлова, який зараз є мером Кривого Рогу.

Крім того, раніше співзасновницею «Нара-Авто» була Надія Любоненко – дружина ексмера Кривого Рогу та колишнього нардепа від Партії регіонів Юрія Любоненка.

Павлов свого часу був заступником Юрія Любоненка та Юрія Вілкула на посаді мера, однак і після того ці троє продовжували разом брати участь у заходах у Кривому Розі.

До 2012 року «Весташляхбудом» співволоділа Каріне Сардарян – дружина одеського бізнесмена Сурена Сардаряна. Останнього пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси із колишнім мером Кривого Рогу, а нині депутатом Криворізької міськради від власної партії Юрієм Вілкулом, а також із його сином Олександром Вілкулом, який раніше був головою Дніпропетровської ОДА та нардепом від «Опозиційного блоку».