Філатов віддав оточенню Дубинських сміттєві підряди на 12 млн гривень
10.06.2021   //  

ТОВ «Екологія Д» 2-3 червня за результатами тендерів уклало угоди з комунальними підприємствам Дніпровської міськради угоди на 11,82 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

КП «Коменергосервіс» за 4,36 млн гривень замовило фірмі видалення самосійних дерев, за 4,38 млн гривень – вивезення та утилізацію сміття.

КП «Екополіс» за 3,08 млн гривень замовило фірмі монтаж пунктів прийому вторсировини.

В кожному з трьох тендерів спаринг-партнером «Екології Д» на аукціонах виступав ФОП «Семеницький Євген Олегович». Під час конкурсу учасники взагалі не торгувались, тому ціна переможця залишилась на рівні очікуваної вартості торгів.

З 1 червня 2020 року «Екологія-Д» за результатами конкурсного відбору надає послуги з вивезення побутових відходів на території Дніпра. Тепер всі мешканці Дніпра та суб’єкти господарської діяльності мають заключати з нею договір. А за відсутності такого договору мають платити штраф від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 гривень до 1360 гривень). В минулому році «Екологія-Д» отримала тендерів з комунальних послуг на 191,41 млн гривень, з початку цього року вже на 140,74 млн гривень.

Тим не менш, не всі чиновники готові співпрацювати з «Екологія Д». В січні 2021 року Кам’янська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти директора департаменту ЖКГ та будівництва Кам’янської міськради Олега Максименка, який у переддень Різдва зі співробітниками охоронної фірми поміняв замки в офісі «Екологія Д». Приміщення в Кам’янському фірма орендує у місцевого комунального підприємства «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду». Як повідомляється в тексті судової ухвали, Максименко «висунув працівникам та представнику ТОВ «Екологія-Д» протиправну вимогу припинити займатися господарською діяльністю». На тендерах з утилізації сміття , що проводять департамент Олега Максименка, дійсно «Екологія Д» не вигравала. Зазвичай сміттєві підряди його департаменту отримує один із кількох  фізичних осіб-підприємців. Наприклад, ФОП «Снігірьов Олександр Дмитрович» виграв у департаменту Максименка шість тендерів на 44,94 млн гривень.    В травні отримав підряд  косити траву на території міста за 25,79 млн гривень. Чи ФОП «Гладкий Максим Леонідович», який отримав три тендери департаменту на 9,96 млн гривень.

ТОВ «Екологія Д» створене у місті  Кам’янське на Дніпропетровщині у серпні 2018 року, офіційно належить місцевому мешканцю Віталію Коваленку.

Коваленко також є директором ТОВ «Екосфера Дніпро», що фігурує в кримінальному провадженні з розтрати коштів на тендерах Кам’янської міськради у 2016-2017 рр. В тексті судової ухвали «Екосфера Дніпро» зазначена як структура, що фактично належать  Леоніду та Володимиру Дубинським. Зараз вони перебувають у розшуку на сайті ФБР за підозрою в поштовому шахрайстві.