Кличко відправляє дітей-спортсменів на відпочинок до «ударівця» Путілова за 19 млн
07.06.2021   //  

31 травня Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міськради підписав договір з ТОВ «Прибрежний» на послуги оздоровлення та відпочинку для дітей на узбережжі Чорного моря. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Договір передбачає, що всього на оздоровлення потрапить 1800 столичних дітей віком від 7 до 18 років, здебільшого вихованців спортшкіл, та їх тренерів «для забезпечення безперервності тренувань». Вартість контракту з «Прибрежним» склала 18,87 млн гривень, що на 0,2% менше очікуваної вартості закупівлі.

На тендер окрім «Прибрежного» подались ДП «Південь Курорт Сервіс» та ПБП «Парітет».

«Південь Курорт Сервіс» оскаржив в АМКУ застосування замовником нецінових критеріїв оцінки пропозицій як «місцезнаходження закладу відносно моря», «наявність/відсутність футбольного поля для проведення міжнародних матчів довжиною 100-120 метрів, шириною 64-75 метрів з простором поза межами ігрового поля для забігів та аутів», «наявність/відсутність бігової доріжки з 4-ма смугами або більше довжиною 400 метрів», «наявність/відсутність майданчика для єдиноборств (татамі 10м х 10м)».

В АМКУ зазначили, що законодавство не містить таких критеріїв оцінки, зобов’язали замовника усунути невідповідність.

Департамент скасував нецінові критерії оцінки, проте до аукціону «Південь Курорт Сервіс» все рівно не потрапив. Запропоновані ним корпуси відпочинку не мали дозвільних документів, були відсутні в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, тобто взагалі не були  дитячими закладами в розумінні законодавства.

Тому аукціон пройшов за участі двох санаторіїв. «Парітет» одразу скинув ціну на 20% до 15,24 млн гривень і виграв торги. Тоді як «Прибрежний» зупинився майже на очікуваній вартості тендеру 18,87 млн гривень, та в ході аукціону не зменшив пропозицію ні на копійку.

Проте «Парітет», який був визнаний переможцем конкурсу, через кілька днів відмовився від перемоги через «неможливість прийняти усіх 1800 дітей протягом літа 2021». Тому підряд перейшов до «Прибрежного», який за умовами договору, надаватиме послуги з відпочинку та оздоровлення дітей-спортсменів за 790 гривень/ліжко-день на одну дитину.

На сайті «Прибрежного» ціни за добу стартують від 540 гривень, розміщення в корпусі на першій лінії коштує 740 грн/доба.

ТОВ «Прибрежний» офіційно належить екс-нардепу Верховної Ради від партії «Удар», колишньому губернатору Херсонщини Андрію Путілову. З початку року «Прибрежний» Путілова виграв тендерів на 19,40 млн гривень. В 2020 році – на 8,28  млн гривень.

Андрій Путілов є власником ТОВ «Механічний завод», що спеціалізується на виробництві алюмінієвих сплавів.