Держава залишилась винна 360 тисяч «Інтерпайпу»&Ко за спробу довести змову дилерів Пінчука на тендерах залізниці
02.06.2021   //  

Суд скасував штраф АМКУ за колісну змову пов’язаних з Віктором Пінчуком компаній на колісному тендері «Укрзалізниці» та постановив відшкодувати з державного бюджету 360 тис.грн. судових витрат. Про це повідомила «Ліга антитрасту».

Господарський суд Києва скасував 69,3 млн грн штрафу Антимонопольного комітету за змову компанії Пінчука «Інтерпайп Україна» та інших дилерів виробника «Інтерпайп НТЗ» на тендерах філій «Укрзалізниці» по закупівлі коліс та бандажів.

П’ять компаній, включно з «Інтерпайп Україна», оскаржили рішення АМКУ та виграли в першій інстанції.

На запит «Ліги антитрасту» суд відмовився розкривати прийняте ним рішення, а в Реєстрі текст відсутній з приміткою про заборону оприлюднення.

«Це перший на нашій пам’яті випадок, коли суд закрив навіть резолютивну частину рішення», – відмітили у «Лізі антитрасту».

В свою чергу АМКУ повідомив, що суд повністю задовольнив позовні вимоги «змовників» і скасував рішення АМКУ та мільйонний штраф (https://bit.ly/2RUgChQ).

Крім того, АМКУ зобов’язали сплатити на користь «Інтерпайп Україна» та інших компаній 360 тис грн, витрачених на сплату судового збору. Тобто кожен з платників податків покриє судові витрати компаній олігарха.

Детальніше про змову ТОВ «Інтерпайп Україна», ТОВ «РЄТЕК», ТОВ «Транспортні Інвестиції» і ТОВ «Фірма «Інтервторпром» див «На свої колеса: як «Інтерпайп» завдав «Укрзалізниці» збитків на пів мільярда гривень»