Суд призначив умовний термін і 8 тисяч штрафу чиновниці, яка нанесла 1,5 мільйона збитків на виділенні землі
01.06.2021   //  

Черкаський апеляційний суд призначив умовний термін і штраф у розмірі 8,5 тис грн. посадовиці Червонослобідської ОТГ (Черкаська область) Марині Лимаровій за збиток державі в майже 1,5 млн грн. Про це написав Олександр Безпрозванний у «Кропиві» з посиланням на вирок суду від 24 травня.

Жінці, яка працювала на посаді спеціаліста-землевпорядника, інкримінували ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем).

За даними слідства, у листопаді-грудні 2011 р., підсудна підготувала проект рішення сільради про передачу земельних ділянок у приватну власність, які повністю або частково знаходилися в межах захисної смуги Кременчуцького водосховища. На засіданні сесії підтвердила законність дій перед депутатами, внаслідок чого по проекту було прийнято позитивне рішення. Земля надавалася під індивідуальне садівництво.

Згідно з висновком експерта, ділянки повністю або частково знаходяться в межах захисної смуги водосховища. Всього надано у приватну власність 28 ділянок. Діями обвинуваченої спричинено збитки державі у розмірі 1,49 млн грн.

В суді першої інстанції, який виніс виправдальний вирок, підсудна вини не визнала. Пояснила, що до виготовлення технічної документації жодного відношення не мала. Організація, яка виготовляла техдокументацію, мала вказати перелік обмежень, визначивши їх відповідно до вимог Держземагенства. Відповідно за дії колегіального органу – сільської ради – вона відповідати не може.

Апеляційна інстанція скасувала виправдальний вирок та ухвалила новий. Згідно з яким, визнала підсудну винною за ч. 2 ст. 364 ККУ та призначила покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади строком на 2 роки та штрафом у 8500 грн. Але звільнила від відбування покарання з іспитовим терміном в один рік.

Нині посадовиця Марина Лимарова працює начальником відділу соцзахисту та охорони здоров’я при виконкомі Червонослобідської ОТГ.