У Авакова розіграли 93 мільйони на автозаки від улюбленого «Спец-Ком-Сервісу»
31.05.2021   //  

Національна поліція України 19 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Торговий дім Будшляхмаш» автомобілів спеціалізованого призначення на 92,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом 45 днів, тобто до 3 липня 2021 року поставлять 50 автомобілів спецпризначення «Маршрут-2» СКС-FT-M2 виробництва ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» на базі фургона Ford Transit 2021 року випуску із дизельним двигуном екокласу Євро-6 по 1,85 млн грн.

Автомобілі з кондиціонером, фронтальною подушкою безпеки водія і системами безпеки переобладнають для перевезення дев’яти взятих під варту осіб в одній загальній та п’яти одномісних камерах і шести конвоїрів. Крім того, вони будуть оснащені радіостанцією Motorola Solution DM2600, світлодіодною панеллю-балкою Ultra Slim 118-60Led C/C 12В, двома проблисковими маячками, системою відеореєстрації з монітором і GPS-трекером, а також будуть пофарбовані за схемою поліції. Гарантійний строк становить два роки.

Два з половиною роки тому, в вересні 2018 року поліція замовляла «Спец-Ком-Сервісу» такі автозаки на чверть дешевше – по 1,51 млн грн. Курс долара зараз трохи нижчий.

Товар оплатять протягом 90 робочих днів, тобто близько трьох місяців після поставки.

Ціна угоди всього на 0,004% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 92,50 млн грн.

Єдиним конкурентом із такими ж автомобілями виробництва «Спец-Ком-Сервісу» було ТОВ «Ілта Львів», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Кінцевими бенефіціарами суперника є директор Данило Ярема, Ірина Цеголко, Павло Ярема, Роман Маркович, Андрій Волинець та Олександра Волошиновська. Як раніше зазначили «НГ. Львів», Данило Ярема був депутатом Львівської обласної ради від «Нашої України» протягом 2006-2010 років, а Ірина Цеголко є дружиною представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петра Цеголка.

Столична «ТД «Будшляхмаш» від заснування «Прозорро» отримала підрядів принаймні на 2,36 млрд грн. Вона належить директору Мирославу Гуйвану. Разом з Олександром Гуйваном, Іриною Чехівською і Віктором Ратошнюком він є кінцевим бенефіціаром броварського ТОВ «Спецбудмаш», яке за той самий період натендерило 29,00 млн грн.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» з-під Києва є Сергій Калюш із Вишневого і Михайло Городових із Черкащини. Директором є Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Із 2011 року «Спец-Ком-Сервіс» натендерив 2,44 млрд грн., переважно в системі МВС.