Обвинувальний акт щодо нотаріуса та її спільника у справі про хабар 1,2 млн грн скерували до суду
31.05.2021   //  

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та її спільника, які вимагали та отримали близько 1,2 млн грн неправомірної вигоди за вплив на держреєстратора. Про це повідомила Київська міська прокуратура у соцмережі Facebook.

За даними ухвали Подільського райсуду м. Києва від 17 травня 2021 року, обвинувальний акт щодо нотаріуса та її спільника зайшов до Подільського райсуду Києва в той же день, 17 травня. Підготовчий розгляд цієїь справи був 21 травня 2021 року, а наступне засідання, судячи з даних сервісу «Судова влада», призначили на 8 липня 2021 року.

Як раніше повідомляли «Наші гроші» і як підтвердив сервіс «Судова влада», нотаріус із цієї справи – Наталія Литвинова. Судячи з даних Єдиного реєстру нотаріусів, жінка досі є діючим нотаріусом. Правда, після обшуку її офісу на вул. Щекавицькій у Києві вона переїхала працювати на столичну вул. Золотоустівську 2/4. Спільником Литвинової, про якого в матеріалах справи йшлося, що він має зв’язки в Міністерстві юстиції, був, судячи з сервісу «Судова влада», Іван Миронович Курта. Людей із такими ПІБ у країні є з десяток.

За версією слідства, до нотаріуса звернувся представник від бізнесмена, який хотів зареєструвати на себе нежитлові будівлі, що належали цьому чоловікові начебто на підставі рішення Феодосійського міського суду АР Крим від 11 вересня 2000 року, що вступило в законну силу. Нотаріус повідомила, що у зв`язку із набуттям права власності на підставі рішення Феодосійського міського суду під час реєстрації можуть виникнути проблеми. Але їх  допоможе вирішити людина, яка «має відповідні зв`язки в органах Міністерства юстиції України». Відтак, нотаріус висловила пропозицію надати їй «неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави». Деталі цієї справи див. «Нотаріус, яку взяли на хабарі в 1,2 млн грн, розповідала потерпілим про зв’язки в Міністерстві юстиції.