В Броварах збудують флагшток висотою 72 метри за 21 мільйон
28.05.2021   //  

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА 24 травня за результатами тендеру замовив ТОВ «Пан-Південьбуд» будівництво флагштоку в Броварах за 20,77 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 20 серпня у парку «Перемога» збудують флагшток для Державного Прапору України висотою 72 м, влаштують майданчики, доріжки, лавки, урни, освітлення та озеленення.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, флагшток із механізмом підйому прапора зі всіма кріпильними елементами, блискавкоприймачем і червоним сигнальним світильником коштує 4,16 млн грн. У Кривому Розі ціна флагштока 72 м була така сама.

Гарячекатана арматурна сталь коштує 26-31 тис грн./т. У березні на тендері щодо басейну в Новій Каховці вона була в півтора раза дешевша – 17-19 тис грн./т, що тоді відповідало іншим тендерам. Водночас світові ціни на сталь ростуть. Як пише «Економічна правда» із посиланням на дані платформи «investing.com», вони за останній рік виросли на 150%.

Ціни асфальтобетону, бетону, розчину, щебеню, опалубки відповідають іншим торгам.

Роботи оплатять із відтермінуванням до 100 днів. Якщо знімуть карантинні обмеження стосовно передоплати, можливий аванс 30%. Гарантійний строк становить десять років.

Ціна договору всього на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 20,79 млн грн.

Єдиним конкурентом переможця було фастівське ТОВ «Фастгідроресурс» директора Ігоря Висоцького і Світлани Богатирчук, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Столичною фірмою «Пан-Південьбуд» володіє та керує Олександр Панкрат’єв, який має реєстрацію в Ялті в окупованому Росією Криму. Від заснування в 2006 році до 2016 року й сама фірма була зареєстрована в Ялті. Нині вона вперше отримала державний підряд.