Київрада віддала військовому комісару 10 соток землі після того, як Кличко з підлеглими побував у нього на полігоні
28.05.2021   //  

Кличко на полігоні. Джерело фото: Facebook-сторінка Віталія Кличка

Київрада 22 квітня прийняла рішення про надання Сергію Клявліну дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1 га у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку поблизу вул. Цілинної у Голосіївському районі Києва за рахунок земель комунальної власності. Про це свідчать дані офіційного сайту ради.

За це рішення проголосувало 63 депутати, зокрема: 20 – з фракції «УДАРу Віталія Кличка», 19 – «Європейської солідарності», 11 – «Слуги народу» 9 – «Батьківщини», 2 – фракції «Єдність» і 2 позафракційних.

Рішення прийнято за клопотанням Клявліна, поданого у листопаді 2020 року. Як зазначається у пояснювальній записці, заявник подав документи, що він є ветераном війни – учасником бойових дій.

Вказана ділянка вільна від капітальної забудови.

Нагадаємо, у березні цього року мер Києва Віталій Кличко і його заступники взяли участь у навчаннях з організації територіальної оборони в навчальному центрі «Десна». Тоді Кличко написав на своїй сторінці Facebook, що «військовий комісар міста Києва Сергій Клявлін відзначив достатньо високий рівень підготовки більшості учасників навчань». Такі навчання будуть регулярними.

Відзначимо, що у грудні 2020 року Віталій Кличко під час вручення киянам-учасникам АТО ордерів на квартири заявив: «Усі розуміють, що в столиці не вистачає земельних ділянок, що гарантовані законодавством для учасників АТО. Тому столична влада розробила механізм компенсації їхньої вартості».