Обленерго Бойка дало 64 мільйони на автовишки виробництва «забаненої» АМКУ фірми
26.05.2021   //  

ПрАТ «Волиньобленерго» 21 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «АК «Інтер Авто-Трейдинг» техніки на 63,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 30 підйомників АТ-14/41 виробництва ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Альфатекс» на шасі Iveco Daily зі здвоєною кабіною по 2,13 млн грн.

На сайті «ВКП «Альфатекс» вони згадані в новині як його власна продукція, проте розміщені не у розділі власної продукції, а як італійські автовишки Socage A314.

Товар оплатять протягом 120 банківських днів після поставки. Анонім (імовірно, «Senso Dynamics Llc» (США)) скаржився на це замовнику, але той відмовився змінювати строк.

Вартість договору лише на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 65,00 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» Михайла Городових із Черкащини та Сергія Калюша із Вишневого зі своїми підйомниками на такій самій базі.

До аукціону не допустили ТОВ «Торговий дім Техкомплект» за нестачу витягу зі статуту із посиланням на наявність або відсутність обмеження щодо укладання договору, а також нестачу посилання на розділ статуту з інформацією про власників товариства. Компанія марно скаржилась в АМКУ на допущених конкурентів. Вона стверджувала, що «Спец-Ком-Сервіс» назвався виробником, а сертифікат відповідності подав на продукцію «ВКП «Альфатекс». Однак замовник відповів, що цей документ стосується раніше поставленої аналогічної продукції. Ще скаржник заявив, що «Інтер Авто-Трейдинг» не довів, що його підйомники мають виліт стріли 7,1 м саме при максимальній вантажопідйомності люльки, проте замовник назвав це формальною помилкою. Адмінколегія не задовольнила скаргу.

Столичним постачальником «Інтер Авто-Трейдингом» володіє і керує киянин Андрій Шпак. Усього з 2017 року переможець отримав державних підрядів на 355,77 млн грн.

Засновником і директором кременчуцького виробника «ВКП «Альфатекс» є Микола Корецький. Він же володіє і керує кременчуцьким ТОВ «Торговий дім «Альфатекс».

Два роки тому, а саме в квітні 2019 року виробник «ВКП «Альфатекс» був оштрафований Одеським територіальним відділенням АМКУ разом із ТОВ «Мега-Інвест» за спотворення результатів торгів ВП «Південна ЕС» ДП «НЕК «Укренерго» у 2014 році. Обох змовників на три роки внесли в «чорний список» фірм, яким заборонено брати участь у торгах.

Також «ВКП «Альфатекс» фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо продажу ним фрези КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» із націнкою у 100% за 25,77 млн грн. У межах тієї справи поліція розслідує ймовірне зловживання службовим становищем посадовців комунального підприємства. У вересні 2020 року суд продовжив строк досудового розслідування по цій справі на рік.

Нині «Волиньобленерго» на 75% належить АТ «ЗНВКІФ «Онікс» Анатолія Бойка – сина Юрія Бойко, нардепа від «ОПЗЖ». Ще 21% акцій оформлено на ПЗНВІФ «Сьомий» ТОВ «Компанія з управління активами «Сварог Ессет Менеджмент», яке належить Максиму Маркову з Болгарії та кіпрській компанії «Енерджі Стандард Фанд Менеджмент Лімітед» Леоніда Півоварова зі Швейцарії. Ці двоє відомі як юристи Костянтина Григоришина.