«Наші гроші» стали одним з чотирьох джерел YouControl для оцінки репутації фірм та людей
20.05.2021   //  

Чи фігурує компанія або людина в матеріалах українських ЗМІ, тепер можна побачити у YouControl. Тепер там є розділ “Репутація в медіа”, у якому збережно посилання на журналістські розслідування редакцій «Наші гроші», «Слідство.інфо», «Схеми», «Бігус.інфо».

Нині у систему завантажено 2,5 тис журналістських розслідувань за 10 останніх років. За словами авторів проекту, за допомогою інструменту інформація про недобросовісні компанії-фігурантів журналістських розслідувань буде зберігатися у єдиному місці, в той час як з самого сайту-першоджерела її можуть видалити або ж помістити набагато нижче у результатах пошукових систем.

«На сьогодні виявили понад 47 тисяч таких згадок. Інструмент дозволить вчасно дізнатися, що у контрагента «за плечима». Ці матеріали архівуватимуться в системі та будуть доступні незалежно від існування сайтів, де вони були опубліковані», ‒ розповів засновник YouControl Сергій Мільман.

Такий інструмент буде корисним для журналістів, громадських активістів, аналітиків та юристів.

«Ми отримаємо потужний ефект синергії. Адже часто буває, що різні команди журналістів в різні роки досліджували одну й ту саму фірму. Тепер ця інформація буде в одному місці, і не треба буде покладатись лише на Google, шукати в якому з кожним роком стає все важче»,- вважає  співзасновник «Наших грошей» Олекса Шалайський.

Для перевірки компанії у цьому розділі варто внести її назву чи код ЄДРПОУ в пошук на головній сторінці сайту YouControl. Якщо компанія згадується у розслідуваннях, це відобразиться у її досьє в розділі «Репутація в медіа». Там можна побачити стислий виклад суті публікації і посилання на сайт-першоджерело. Щоб перевірити особу, варто скористатися модулем YouControl People ‒ там достатньо ввести ПІБ людини.