«Днопоглиблювальний флот» з 40-відсотковою переплатою купив пікапи Toyota Hilux по 1,3 мільйона
19.05.2021   //  

Філія «Днопоглиблювальний флот» державного підприємства «Адміністрація морських портів України» 14 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Спецтехніка+» вантажопасажирські  автомобілі за 2,63 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить два повнопривідні пікапи Toyota Hilux по 1,32 млн грн. білого кольору. Кожен автомобіль матиме 6-спуневу механічну коробку передач, сталеві колісні диски, шини 265/65 R17, підігрів передніх сидінь, кондиціонер, подушки безпеки.

Комплектація автівок Toyota Hilux, які придбав «Днопоглиблювальний флот», відповідає базовій комплектації Toyota Hilux Business, яку в автосалонах продають за 942 тис грн. (без тягово-зчіпного пристрою (фаркоп) для буксирування трейлеру, аптечки, вогнегасника та знаку аварійної зупинки, що має бути у пікапів для філії).

Тобто переплата по кожному автомобілю може скласти 370 тис грн. або 40%.

На торгах єдиним конкурентом «Спецтехніка+» було ТОВ «Укравтозапчастина» (бенефіціар Олександр Діденко), яке запропонувало більшу на 4 тис грн. суму. Фірми не торгувалися під час аукціону.

Харківську фірму «Спецтехніка+» записано на Станіслава Стецова, відомого як менеджер відділу продажів групи «Спецтехніка».

Як повідомлялося, правоохоронці розслідували привласнення та розтрату бюджетних коштів під час закупівлі комунальним підприємством «Міжнародний аеропорт Одеса» спеціальної техніки у ТОВ «Спецтехніка+» та TOB «Зар Ейр Системс» на загальну суму 128,13 млн грн.