Суд призначив 5 років в’язниці тендернику «Миколаївелектротрансу» за отримання 10% відкату за будматеріали
16.05.2021   //  

У Миколаєві засудили до 5 років позбавлення волі начальника відділу матеріально-технічного забезпечення КП «Миколаївелектротранс» Руслана Алієва за фактом отримання ним неправомірної вигоди. Про це написало «Преступности. НЕТ» з посиланням на повідомлення прокуратури.

Алієва затримали 26 червня 2017 року під час одержання 7 тис грн. хабара. Це 10% від суми, на яку планувалося закупити будівельні матеріали для комунального підприємства.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара), і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Від «Наших грошей»

Згідно з вироком Заводського райсуду Миколаєва від 29 квітня, у квітні 2017 р. начальник відділу матеріально-технічного забезпечення КП «Миколаївелектротранс» на сайті публічних закупівель «Прозорро» оголосив про проведення закупівлі профнастилу покрівельного. Перемогу отримало ТОВ «Господарь плюс».

У травні того ж року директор «Господарь плюс» прийшов до Алієва, щоб підписати необхідні документи, та дізнався, що «Господарь плюс» дискваліфікували через невідповідність пропозиції умовам закупівлі.

Водночас, Алієв повідомив директору фірми, що готовий укласти договір з «Господарь плюс» та сприяти створенню належних умов для роботи фірми з КП «Миколаївелектротранс», якщо той буде систематично сплачувати комунальнику 10% від вартості кожної укладеної угоди.

В подальшому Алієв розповів керівнику приватної фірми, що узгодив з директором комунального підприємства укладання договору з «Господарь плюс» про закупівлю профнастилу покрівельного на загальну суму 72 тис грн. Комунальник зазначив, що йому необхідно надати 7 тис грн.

«Господарь плюс» поставив на територію КП ММР «Миколаївелектротранс» 608 кв м профнастилу покрівельного (металопрофілю) С-45 ДАХ цинк 4,30 м. Після цього Алієв зустрівся з директором фірми, отримав 7 тис грн. і був затриманий правоохоронцями.

У суді Алієв вину не визнав в повному обсязі, вважаючи, що всі обставини інкримінованого злочину були спровоковані, а матеріали справи відносно нього фальсифіковано. Він підтвердив, що зустрічався з директором «Господарь плюс», однак кошти не вимагав, а хотів повідомити про можливість застосування знижок, однак керівник фірми його невірно зрозумів.

Водночас, суд, отримавши докази правоохоронців, заслухавши покази свідків, визнав Алієва винним і призначив йому 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими або адміністративно-господарськими функціями на 2 роки, з конфіскацією майна.

У вироку зазначено, що станом на 29 квітня Алієв працював начальником відділу матеріально-технічного забезпечення КП ММР «Миколаївелектротранс».

Наразі «Господарь плюс», директором якого був Віталій Сизоченко, називається ТОВ «Сурган».