Звільнили від кримінальної відповідальності головного комунальника міста, який підробив документи по ремонту доріг за 600 тисяч
14.05.2021   //  

Володимир-Волинський міський суд Волинської області звільнив від кримінальної відповідальності директора управління житлово-комунального господарства і будівництва Володимир-Волинської міськради Віктора Фіщука, якого звинувачували у підробці документів про ремонт чотирьох вулиць. Про це пише Аліна Бекерук у «Силі правди» з посиланням на  ухвалу суду від 13 квітня.

Одна з вулиць, яку нібито ремонтували у 2017 р.

 

Про погане дорожнє покриття на вулицях Павла Тичини, Івана Тургенєва, Панаса Мирного та провулку Соснового у 2020 р. повідомили місцеві мешканці. Вони знайшли інформацію про те, що управління ЖКГ та будівництва Володимир-Волинської міськради у 2017 р. витратило понад 609 тис грн. нібито на ремонт цих вулиць. Проте, як мешканці повідомляли «Суспільному», жодних робіт насправді там не проводилось.

Начальник управління ЖКГ Володимира-Волинського Віктор Фіщук тоді зазначав, що ці кошти нібито спрямували на ремонт вул. Будівельної, яку асфальтували у тому ж 2017 році. А акт виконаних робіт назвали іменем всіх чотирьох вулиць, які знаходились поруч.

«Спочатку були проведені роботи, а потім ми їх по факту закривали. Для того, щоб за них заплатити, потрібно було по-іншому назвати», – цитувало Віктора Фіщука видання «БУГ».

З матеріалів справи стало відомо, що 23 березня 2017 року між управлінням ЖКГ і будівництва та комунальним підприємством «Полігон» було укладено чотири договори на поточний ремонт вулиць Павла Тичини, Івана Тургенєва, Панаса Мирного та провулку Соснового у Володимирі-Волинському.

3 квітня 2017 р. управління ЖКГ та будівництва Володимир-Волинської міськради уклало угоди з приватним підприємцем про здійснення технічного нагляду за поточним ремонтом цих вулиць.

Після цього 5 квітня Фіщук, знаючи, що ремонтні роботи не виконувались, вніс неправдиву інформацію у документи та надав їх для подальшого використання КП «Полігон» та у бухгалтерію управління ЖКГ і будівництва Володимир-Волинської міськради. Відтак, його підозрювали у службовому підробленні, тобто за ч. 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Йому загрожувало від 34 до 68 тис грн. штрафу, або ж обмеження волі на строк до трьох років.

Однак, директор підприємства подав до суду клопотання про звільнення його від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності. У суді його підтримав і захисник. Не заперечував проти задоволення клопотання і прокурор.

Суддя під час розгляду справи зазначив, що Фіщук не ухилявся від досудового слідства чи суду по цій справі, а також з 2017 р. він не вчинив нового кримінального порушення, а, відтак, перебіг давності притягнення до кримінальної відповідальності не зупинявся і не переривався. При цьому кримінальне правопорушення у редакції до 1 липня 2020 р. відноситься до злочинів невеликої тяжкості, а після 1 липня – нетяжких злочинів.

Відтак, суддя Андрій Каліщук вирішив задовольнити клопотання та звільнити Віктора Фіщука від відповідальності через закінчення строків давності (пройшло більше трьох років) та закрив кримінальне провадження.