За ті самі недоліки Укравтодор відхилив «труханівців» і залишив хмельничан-аборигенів на тендері на 934 мільйони
13.05.2021   //  

7 травня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету прийняла до розгляду скаргу ТОВ «Ростдорстрой» щодо його відхилення на тендері з поточного середнього ремонту дороги Р-48 Кам’янець-Подільський-Сатанів-Війтівці-Білогір’я на ділянці км 118+938 – км 161+621 очікуваною вартістю 934,51 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 

Замовником виступила Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області. На тендер подалося п ‘ять компаній: Скаржник, ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», компанія з орбіти Араїка Амірханяна «Fermak Insaat Taahhut A.S», а також ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» і ТОВ «СТЛ+М». В результаті Хмельницька САД відхилила три компанії, залишивши на тендері останніх двох.

На думку Замовника, «Ростдорстрой», замість того, щоб надати документи на наявність  поливомийної машини, надав документи на підмітально-прибиральну машину (автомобіль МДКЗ), і зобов’язав його виправити невідповідності протягом 24 годин.

«Ростдорстрой» у своїй скарзі вказав, що машина є багатофункціональною і оснащена потрібним поливально-мийним обладнанням. До того ж, за словами Скаржника, у свідоцтвах про реєстрацію транспортного засобу допущених учасників також машини вказані як «підмітально-прибиральні».

«Дивним фактом є те, що допущені до оцінки тендерних пропозицій ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» та ТОВ «СТЛ+М» також надали аналогічні транспортні засоби, що й Скаржник, однак Замовник торгів прийняв рішення про відповідність їх пропозицій вимогам Документації. Скаржник не розуміє, чому його тендерну пропозицію було відхилено, а пропозиції інших Учасників допущено до оцінки», – вказано у скарзі.

«Ростдорстрой» входить у групу бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Його бенефіціарами через фірму «Оттема» (Угорщина) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова.

Дві допущені на тендер фірми мають хмельницьку реєстрацію. ТОВ «СТЛ+М» належить киянину Олегу Кузнєцову. А ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» формально належить Галині Ставчанській з Чернівців, проте компанію пов’язують з нардепом Сергієм Лабазюком з «За майбутнє» (обраний по округу №188 у Хмельницькій обл.), який підтверджував свою причетність до компанії.