Одна й та сама фірма продала кисневі концентратори в Миколаїв дешевше ніж київським лікарням
12.05.2021   //  

7 травня Миколаївська обласна база спеціального медичного постачання Миколаївської ОДА уклала договір з ТОВ «Сучасна лікарня» з придбання 507 шт. кисневих концентраторів V5-WN-NS (10 л/хв.) на 19,77 млн гривень. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Концентратори придбано по 39 000 гривень за штуку.

В квітні «Сучасна лікарня» продала такі самі концентратори київським медзакладам по 44 000 гривень/одиниця. Зокрема 13 квітня закупив за такою ціною 20 штук концентраторів Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини» Київської міськради (раніше – пологовий  будинок №4). Та 7 квітня 60 концентраторів закупила Київська міська клінічна лікарня №6 та 40 концентраторів Київська міська клінічна лікарня №5.

Концентратори V5-WN-NS (10 л/хв.) виробляються в Китаї компанією «Shenyang Canta Medical Tech. Cо. Ltd». В грудні 2020 року до України завозило ці апарати  ТОВ «Виробнича компанія «Діспомед», що належить Герману Фісталю та членам його сім’ї .

Засновником ТОВ «Сучасна клініка» виступає киянка Світлана Спірідонова. В минулому році  вона отримала державних підрядів на 312,89 млн гривень». «Сучасна клініка»  разом з «Виробничою компанією «Діспомед» та низкою інших фірм (серед них «Ілатанмед», «Автоспецпром», «Горал», «Медична торгівельна компанія», «Донмед», «Допомога-І», «УМТ») згадується в кримінальному провадженні з ввезення в Україну медобладнання та медвиробів по завищеним у 2-3 рази цінам. У справі стверджується, що всі вище згадані структури реально «відносяться до однієї фінансової групи, підконтрольні одній групі осіб».