Рахувати досвід виконання аналогічних договорів у грошах – дискримінація
11.05.2021   //  

Тендерна колегія АМКУ вже прийняла сотні рішень про те, що досвід виконання аналогічних договорів не може визначатися в грошах, виключно – в натуральному виразі. Проте, пройшло п’ять років, а окремі замовники продовжують допускати одну і ту саму помилку. В тому числі найчастіші «антимонопольні гості», повідомляє «Ліга антитрасту»..

Так, «Українська залізнична швидкісна компанія» «Укрзалізниці» оголосила тендер на закупівлю послуг із внутрішнього прибирання та дезінфекції пасажирських вагонів очікуваною вартістю 41,2 млн.грн.

Серед вимог тендерної документації було надання у складі пропозиції аналогічного договору на загальну суму не менше третини від вартості предмету закупівлі.

ТОВ «Кью.Еф.Ем. Клінінг» оскаржило вимогу до колегії, пославшись на те, що має аналогічний досвід, у тому числі по договорам з «Нова пошта», «Штерпапп», «ДТЕК», «Приват банк», але на менші суми.

Колегія, передбачувано, задовольнила скаргу, визнавши цю вимогу дискримінаційною та зобов’язавши замовника її змінити.

«Тому, вкотре радимо нашим підписникам: не зазначайте вимоги до досвіду «в грошах». І вдалих вам закупівель!», – бажає «Ліга антитрасту».

Посилання на процедуру:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-15-004458-a