Новим харчувальником VIP-пасажирів «Борисполя» стали власники «Шоколадницы»
11.05.2021   //  

Державне підприємство «Міжнародний Аеропорт «Бориспіль» 7 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Галерея-Алекс» на послуги харчування пасажирів Прем`єр VIP зали та бізнес залів вартістю 135 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро«.

Вартість харчування складатиме 270 грн на одного пасажира. Планується обслуговування 50 тисяч пасажирів Прем`єр VIP-зали та 450 тисяч у бізнес-залах. Послуги замовлено до липня 2022 року.

Засновником ТОВ «Галерея-Алекс» є кіпрський офшор «Шокоіп лімітед» та киянин Андрій Громницький. Цей же офшор є засновником ТОВ «Мережа Кав’ярень «Шоколадниця», яким керує вищезгаданий Громницький. В українському реєстрі бенефіціаром «Шокоіп лімітед» вказана Вікторія Вальчева з Кіпру.

Офшору «Шокоип лимитед» також у Росії належить торгова марка «Любимая шоколадница».

«Шоколадница» – це одна з найбільших в Росії мереж кав’ярень.

Єдиним допущеним до участі конкурентом на тендері було ТОВ «Українсько-Португальське Товариство «Каравела» Олени Мяснікової.

Також заявки на участь подавали ТОВ «Тіді лтд» та ТОВ «Санеко Гурме». Однак перша фірма взагалі не надала тендерного забезпечення, а друга подала проблемний акт Держпродспоживслужби обстеження його складського приміщення.

Вказане ТОВ «Тіді лтд» – це нова чернігівська фірма, зареєстрована лише у грудні 2020 року на Володимира Лещинського, Кирила Клименка і Олену Юданову. У свою чергу незмінним підрядником «Борисполя» щодо послуг харчування з 2016 року було однойменне ПП «Тіді лтд» також з Чернігова, що також належить Лещинському, Клименку та Зої Бормотовій. Це приватне підприємство було створене у липні 2013 року Оксаною Юраковою –  екс-дружиною екс-депутата Києво-Святошинської райради Київської області (УДАР) Олександра Юракова. У 2005-2008 роках Юраков був радником міністра транспорту та завідував секретаріатом транспортного комітету парламенту.

У 2019 році АМКУ покарав ПП «Тіді лтд» за змову на торгах з харчування пасажирів у VIP-залі аеропорту «Бориспіль».